• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Paktia Üniversitesi kız öğrencilerinden Afganistan hükümetinin "tesettür" emirnamesine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Kabil'in güneyindeki Paktia vilayetinde, aynı adlı üniversitede okuyan kız öğrencileri, Afganistan İslam Emirliğinin geçtiğimiz hafta yayımladığı "Tesettür" emirnamesine destek çıktı.

"Bizler mü'minlerin annesi Haticet'ül Kübra ve Aişetü's-Sıddıka'nın kızlarıyız." ifadelerini kullanarak hükümetin aldığı "hicab" kararını desteklediklerine vurgu yapan öğrenciler, uluslararası kamuoyunda hükümete karşı yürütülen karalama kampanyalarına tepki gösterdi.

Uluslararası toplumun tesettür konusundaki tüm tepkilerini kesinlikle red ettiklerini ifade eden öğrenciler, "Uluslararası toplumun işlerimize karışmalarını istemiyoruz. Karşımızda durmak yerine örtünme hakkımızı savunmada bizimle birlikte durmalıdırlar." dedi.

İlerlemenin çıplaklık veya süslenmeyle alakalı olmadığını belirten öğrenciler, aksine ilerlemenin edeple, örtünme ve tesettürle sağlanabileceğini kaydetti.

Paktia Üniversitesi'nde düzenledikleri toplantıda konuşan kız öğrenciler, örtünmenin ilahi bir emir olduğunu ve hiç kimsenin; yabancıların kültürlerini şu veya bu ad altında kendilerine empoze etme hakkına sahip olmadığını belirtti.

Tesettürün İslami bir emir ve Afganistan'a ait bir değer olduğunu kaydeden öğrenciler, değerlerine bağlı olduklarını belirterek hiç kimsenin bu değerlere hakaret etmemesi gerektiğine dikkat çekti.

"Örtümüz, rahatımız ve huzurumuzdur" diyen öğrenciler, geçtiğimiz hafta Faziletlerin Teşviki ve Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakanlığı tarafından yayımlanan tesettür emirnamesini desteklediklerini dile getirdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir