• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Hamas'tan Almanya'ya tepki: İfade özgürlüğüne karşı açık bir saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Almanya'da 15 Mayıs Nekbe Günü (Büyük Felaket) faaliyetlerine yasak getirilmesini kınadı.

Hamas Hareketi Sözcüsü Abullatif el-Kanu yaptığı yazılı açıklamada, halkın köyünden ve kentinden zorla göç ettirilerek yaşadığı büyük felaketi Nekbe anmasının boş gerekçelerle yasaklandığını belirtti.

Kanu, "Bu tutum, işgalci siyonizmin çirkin yüzünün gerçekliğini gösteren anlatıyı, halkımızın etnik temizlik operasyonlarının en büyüğünden birinin ana tanığı olan mülteciler sorununu görmezden gelerek örtme girişimidir. Bu faaliyetlerin engellenmesi, fikir ve ifade özgürlüğüne karşı açık bir saldırı ve çifte standart politikasına bağlılıktır" ifadelerini kullandı.

Kanu, Nekbe Günü anma töreni düzenleme hakkının, tüm uluslararası hukuk ve örfün tanıdığı "ifade özgürlüğü" kapsamında olduğunu vurguladı.

Berlin polisi yaptığı açıklamada, Filistinli derneklerin yapacakları Nekbe gösterilerinde kışkırtıcı sloganlar atılacağı, Yahudi karşıtı tezahürat yapılacağı ve şiddet eylemleri tehlikesi bulunduğu iddiasıyla gösterilerin yasaklandığını duyurmuştu.

Berlin'deki Filistinli gruplar, haftasonu, Nekbe Günü münasebetiyle protestolar düzenlemeyi planlıyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir