• DOLAR 32.591
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2461.837
  • ...
Silopi Devlet Hastanesi'nde ilkler yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Silopi Devlet Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Hasan Şimşek, ilk Disk (Bel Fıtığı) ameliyatını gerçekleştirdi. Aynı hastanede daha önce de ilk kapalı böbrek ameliyatı yapılmıştı.

 

Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kerem Alptekin’i ziyaret eden Kamu Hastane Birliği Şırnak İl Genel Sekreteri Hakan Tokur hasta ziyaretinde bulundu.

 

82 yaşında Disk ameliyatı olan Nergiz Bağtur adlı yaşlı kadını ziyaret eden Tokur, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Disk ameliyatının Silopi’de ilk kez yapıldığını belirten Tokur, Şırnak il genelinde tıbbi işlemler ile yapılan ameliyatlara daha sık rastlayacaklarını ifade etti.

 

Doktorun kendi bilgi ve görgüsünü kullanarak elinden gelen en iyi hizmeti vermeye çalıştığını kaydeden Tokur, “Hastalarımızı başka yere göndermek yerine Silopi Devlet Hastanesi’nde şifa vermeye çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hastamıza da Allah’tan şifa diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Silopi Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Hasan Şimşek, “Hastamız kalp ve tansiyon problemi bulunan bir hastadır. Bize başvurduğunda belinde ve sol bacağında ağrısı vardı. Yürüyemiyordu. Gerekli tetkikleri tamamladıktan sonra hastamızı yatırdık ve ameliyat ettik. Patlamış bel fıtığı vardı. Onu çıkarttık. Hastamız şuanda rahat, ağrısı geçti, kendisi de memnundur. Ameliyat sürecinde sıkıntıda yaşamadık. Bizim açımızdan bu tabii ki Silopi Devlet Hastanesi’nde bir ilk olması nedeniyle çok önemlidir. Umuyorum bundan sonra bu tip hastalarımızı ve başka beyin cerrahisine gelen hastaları da sevk etmeden, kendi şehirlerinde kendi hastanelerinde tedavi etme imkânına sahip olacağız” dedi.

 

Kamu Hastane Birliği Şırnak İl Genel Sekreteri Hakan Tokur, daha sonra hastane personeli ile görüştükten sonra Şırnak’a geçti. (Muhammed Müldür- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir