• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
Okul önünde bekleyen 65 kişiye para cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

`Eğitim Öğretim Kurumları Çevresinde Bulunan ve Rahatsızlık Veren Satıcıların, Kişi ya da Toplulukların Men Edilmesine İlişkin Emir` uyarınca okulla ilgisi olmayan kişilerin eğitim kurumlarının çevresinde beklemesi, gezinmesi yasaklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ve Çocuk Şubesi ekipleri, öğrencileri, okul içi ve okul dışı zararlı alışkanlıklardan, okul çevresinden gelebilecek her türlü tehditten korumak amacıyla alınan karar gereği Zonguldak merkez ile okul önlerinde denetimlerini artırdı.

Dün akşam saatlerinde Fener Semti`ndeki Endüstri Meslek Lisesi`nin önünde bekleyen 16 yaşındaki M.A. ile 18 yaşındaki K.T., polisin uyarısına rağmen okul önünden ayrılmayınca karakola götürüldü. Okul ile ilgisi olmadığı belirlenen 2 kişiye, Kabahatler Kanunu`nun ilgili maddesi gereği 182`şer lira para cezası uygulandı.

Genelgenin yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar Zonguldak merkez ile Kilimli, Kozlu ve Çatalağzı beldelerindeki eğitim kurumlarının çevresinde yapılan denetimlerde toplam 65 kişiye para cezası uygulandığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir