• DOLAR 32.38
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2406.834
  • ...
Konserlere harcanan paralar gençlerin temel sorunlarını çözmek için kullanılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Teşkilatı, "Bahar Etkinlikleri" kapsamında Şamlar Tabiat Parkı'nda düzenlediği piknik programında gençleri bir araya getirdi.

Mayıs ayı boyunca çeşitli programlarla devam edecek olan "Bahar Etkinlikleri" kapsamında dün akşam Arnavutköy İlçe Gençlik Kolları ile bir araya gelen HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, bugün ise İl Gençlik Kolları Teşkilatı tarafından düzenlenen piknik programına katıldı.

Yaptıkları gençlik buluşmaları etkinlikleri ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanı Hamdullah Er, geçen yıl ekim ayında "Gençlik Haftası" adı altında bir dizi etkinlik yaptıklarını, yaptıkları etkinliklerle ilgili il teşkilatlarından gelen olumlu dönüşler ve mevsim şartlarının daha uygun olduğu bir zaman diliminde bu tarz etkinliklerin yapılmaya devam edilmesi talebinin olumlu neticelendiğini, bu kapsamda "Bahar Etkinlikleri" adıyla mayıs ayında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanında il teşkilatlarının "Bahar Etkinlikleri" kapsamında çeşitli programlar düzenlediklerini hatırlatan Er, "Bugün de İstanbul'dayız. İl gençlik kollarımızın Şamlar Tabiat Parkı'nda düzenlediği programdayız. Burada kahvaltı programı, doğa yürüyüşü, piknik ve inşallah arkadaşlarımızla çevre temizliği de yaparak çevre bilincini diri tutma gibi bir faaliyetin içerisinde olacağız." dedi.

"Konserlere harcanan paralar gençlerin temel sorunlarını çözmek için kullanılmalı"

Bahar mevsimi ile birlikte özellikle belediyeler öncülüğünde başlatılan konser furyasına da değinen Er, "Gençlerin temel problemleri, sorunları, kangrene dönüşmüş, kronik hale gelmiş, çözüm bekleyen devasa problemleri varken konserlere devasa bütçelerin ayrılması doğru değildir. Buraya ayrılan bütçeler gençlerin temel sorunlarını çözme noktasında harcanmalıdır. Kamu kaynakları buralara aktarılmalıdır. Üniversite mezunu olup atanamayan gençler, çözüm bekleyen işsizlik problemleri var. Genç işsizlik rekor seviyelere ulaşmış durumda. Sadece gençler özelinde de bakmaya gerek yok. Ülkede ciddi bir kriz ortamı var maalesef. Bizim itirazımız, böylesi bir ortamda kamu kaynaklarının konser benzeri etkinliklere harcanması, düzenlenen etkinliklerin de gençliği ifsada sürüklemesinedir. Eğer gençlere yönelik etkinlikler yapacaksanız bile 'kendi inancımızdan kaynaklı hassasiyetlerimiz, toplumun temel hassasiyetlerini gözeterek bu etkinlikleri düzenleyin!' çağrısından bulunuyoruz." diye konuştu.

"Gençlerin Müslümanca eğlenmeye hakkı var"

Tüm gençleri HÜDA PAR'ı tanımaya ve düzenlediği etkinliklere davet eden Er, "Evet, gençlerin eğlenmeye, güzel zaman geçirmeye hakkı var ama bizler Müslümanız ve her zaman ve kimliğimizi ortaya koymak zorundayız. Kendi inancımızın bize yüklediği sorumluluklar çerçevesinde yine eğlenelim. Burada Üstat Bediüzzaman Hazretlerinin dediği gibi, 'helal dairesi geniştir, keyfe kâfidir, harama girmeye hiç lüzum yoktur' diyoruz. Bu anlamda burada hem gençlerimizle güzel bir ortamda güzel vakit geçiriyoruz hem de yakından tanışmış, kaynaşmış, kardeşlik ortamını tesis etmiş oluyoruz. Diğer taraftan da kardeşlerimiz burada streslerini atmış oluyorlar. Ben sizin aracılığınızla tüm gençlere bir çağrıda bulunmak istiyorum; Her neredeyseniz gençlik kollarımızın tertiplediği etkinliklere katılın! Birlikte tanış olalım, Hür Gençliği, HÜDA PAR'ı tanıyalım. Bu anlamda kardeşlik bağlarını tesis edelim ve hep birlikte güzel vakit geçirelim. Müslüman duruşumuzu sevincimizde de gösterelim. Bizler de HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak bu ölçüyü gözeterek etkinliklerimiz yapıyoruz ve inşallah yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir