• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Adıyaman'da "İmam Hatipler Yarışıyor" bilgi yarışmasının finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şehit Fazıl Gürs Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen yarışma okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim, Arapça, Mesleki Arapça, Tefsir, Akaid, Kelam, Hadis, İslam kültür ve medeniyeti, Fıkıh, Dinler Tarihi, Temel Dinî Bilgiler ve Siyer derslerinden toplam 15 sorunun sorulduğu bilgi yarışmasında birinci olan okul ödüllendirildi.

 

"Bu toplum sizden bir şeyler bekliyor"

Yarışmanın önemi ve amacına dair bir açıklama yapan MEM Şube Müdürü Selim Karahanlı, "Gençler bu toplum sizden çok şey bekliyor. Bizim çağın gereklerine göre azı insanların ısrarla 'Z' kuşağı dediği kuşak aslında bizim İslam kuşağı dediğimiz İslam gençliğidir, üreten gençliktir aslında. Bizim sürekli üreten bir toplum olmamız lazımdır. İmam hatipli olmak bir taraftan işin dünya boyutunu bir taraftan ahiret boyutu imar etmek üzere iyi çalışmamız lazımdır. Çünkü bu gençlikten aslında her şeyi bekliyor. Bizim gözümüz kulağımız sizde olacaktır. Sizler için elimizden geldiği kadar çalışacağız, gayret edeceğiz. Sizler de çalışmalarınızı artıracak ve daha çok çalışmaya gayret edeceksiniz." dedi.

Selim Karahanlı

"İmam hatipler iki kanatlıdır"

Türkiye Odalar ve Borsalar İmam Hatip Lisesi Müdürü Muzaffer Şimşek ise, "Biz imam hatip lisesi öğrencileri aslında kendimizi hayata hazırlama gayreti içerisinde kuşlar gibi iki kanatlıyız. Bu çift yönlü gayretimizin bir yönü akademik yönümüzü geliştirme gayretidir. Bu yönümüzü bütün şartları zorlayıp geliştirebileceğimiz kadar geliştirmeliyiz. Her birimiz ileride çok iyi üniversitelerde okumak, mezun olduktan sonra bir takım işler yapabilmek ve hangi alanda bir elemana ihtiyaç varsa parmakla gösterilebilecek niteliklere sahip kişiler içerisinde olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Muzaffer Şimşek

Şimşek işin manevi boyutunu da hatırlatarak, "Diğer yönümüz manevi, ahlaki ve kültürel tarafımızdır. Bu kanadımızı da olabildiğince güçlendirebilmemiz lazımdır. Bu her iki kanadımızı istediğimiz seviyelere güçlendirirsek o zaman istediğimiz mesafelere ve uzaklıklara uçabiliriz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir