• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Kaçak akaryakıt Asi`den Taşınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`den Türkiye`ye Asi nehri üzerinden yapılan mazot kaçakçılığı görüntülendi. Kerkük`ten gelen ve suriye`nin Deyr ez Zor kentinden geçen ham petrol boru hattını delen kaçakçılar, çaldıkları petrolü çölde kurulan mini rafine tesislerine varili 13-50 dolar arasında bir fiyattan satıyor.

Reuters`in elde ettiği görüntülerde ilkel şartlarda kurulan merdivenaltı rafinerilerde, altına ateş yakılan tanklara konularak kaynatılan petrolden benzin, dizel yakıt ve uçak yakıtı imal edildiği görülüyor. Benzin ve dizel akaryakıtlar daha sonra 100`er litrelik plastik varillere yüklenerek kamyonetlerle Türkiye sınırındaki Asi nehri kıyısına taşınıyor. Burada variller suyun içinde birbirlerine bağlanarak yan yana istifleniyor. Ardından da nehirden karşıdan karşıya geçmek için kurulan düzenek sayesinde Türk tarafına taşınıyor. Türkiye`ye sokulan benzin piyasadan ucuz fiyata satılıyor.

Akaryakıt kaçakçılığı getriğimiz hafta jandarmanın Hatay`ın Tanışma Köyü`ne yaptığı, baskınla da ortaya çıkmıştı. Baskında, kaçak mazotların bulunduğu deponun sahibi binayı ateşe verince 9 kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir