• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
ABD`li Senatörden ÖSO`ya Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye konusunda başından beri uçuşa kapalı bölge tezini savunan ve ABD Başkanı Obama’yı Suriye meselesinde fazla pasif olmakla eleştiren Senatör John McCain , Kilis’ten Suriye’ye giriş yaparak Özgür Suriye Ordusu yetkilileri ile görüştü. Milliyet`te yer alan habere göre McCain’in yaklaşık bir saat Suriye’de kaldığı ve orada ÖSO’nun lideri konumundaki General Salim İdris’le bir araya geldiği öğrenildi. Temmuz 2012’de Suriye ordusundan ayrılarak muhaliflerin safına geçen İdris, bir süredir Batı ülkeleriyle temasa geçerek ÖSO’ya silah yardımı ve uçuşa kapalı bölge talep ediyor.

Cumhuriyet Parti’nin şahin isimlerinden McCain’in, Washington siyasetinde sıradan bir isim değil. Vietnam gazisi oluşu ve Kongre’de siyasetinde sık sık partiler üstü bir tutum takındığından dolayı ülke genelinde yüksek popülaritesi ve Washington’da özel bir konumu var. İç politikada ılımlı bir Cumhuriyetçi, dış politikada ise ‘insani müdahale’ doktrinini savunan bir şahin. McCain son 2 yıldır ABD’nin Suriye konusunda devreye girmesini savunan en önemli ses sayılıyor.

Üst düzey yetkililer, büyük bir gizlilik içinde gerçekleşen gezinin Suriye açısından pratik bir sonucu olmasa da özellikle ABD kamuoyunda yankı uyandıracağını söyledi. ABD son 7 aydır Suriyeli muhaliflere kademeli olarak ‘lojistik’ desteğini artırdı; ancak muhaliflerin talep ettiği ‘öldürücü’ (lethal) silah yardımında bulunmayı reddetti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir