• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl şehir çöplüğü tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl İnalı Mahallesinde belediyenin yıllardan beri oluşturduğu şehir çöplüğü çevresinde ikamet eden vatandaşlar, duruma tepki göstererek biran önce çöplüğün kaldırılmasını istediler.

 

"Aileler olarak sağlık açışından büyük bir tehdit altında olduklarını söyledi"

Çöplük nedeniyle etrafta dolaşan başıboş köpeklerin çocuklarına büyük tehlike oluşturduğunu söyleyen aileler, soruna çözüm bulunmasını istiyor.

 

Çöplüğün çevreye verdiği zarardan dolayı bahçelerinde sebze yetiştiremediklerini ifade eden mahalle sakinlerinden Leyla Ayik, aileler olarak sağlık açışından büyük bir tehdit altında olduklarını söyledi. Ayik, çöplükte çıkan yangınların bazen evlerine de sıçraması korkusuyla yaşadıklarını ve dumandan aşırı derecede etkilendiklerini belirtti.

 

"Çöpler yüzünden maddi manevi zararlara uğramaktayız"

Çöplüğün etrafa rahatsız edici ağır kokular yaydığına değinen Ayik, belediyeye başvurmalarına rağmen uzun zamandan beri her hangi bir çözüm getirilmediğini belirterek şunları söyledi:

 

"15 yıldır şehir merkezindeki bu çöp yüzünden ne dışarıda ne de evimizde rahat etmedik. Gerek çevre sağlığı gerek kendi sağlığımız açısından olsun çok büyük zararlar içerisindeyiz. Belediye başkanımızın defalarca bize verdiği söz verdi. Ama ne yazık ki hayatımız her gün daha da kötüye gitmektedir. Ve bu çöpler yüzünden maddi manevi zararlara uğramaktayız."

 

Hayvanlarımız ölüyor tarım alanlarımız hepsi kullanılmaz hale geldi"

Çok sayıda ailenin bu çevrede yaşadığını ifade eden Ayik, "Bu çöpler Sağlığımızı büyük ölçüde etkiliyor. Biz burada hastalanıyoruz, çocuklarımız hastalanıyor. Hayvanlarımız ölüyor, tarım alanlarımız hepsi kullanılmaz hale geldi. Meyve ağaçlarımız çöpte yanan ateşten dolayı sürekli kurumakta. Ateşten çıkan kıvılcımlar sürekli bahçelere sıçramakta. Ova tehlike altında kalmakta ve bu şehir merkezindeki çöpün bir an önce kaldırılması gerekir" dedi.

 

"Şehir merkezinde çöp olmaz"

Sorunun bir an önce çözülmesini isteyen Ayik, "Bu konuda sayın başbakanıma sesleniyorum.3 dönemdir yani AK parti iktidardadır. Bingöl'de kendilerine yüzde 99 oy vermiş bir şehir. Mademki öyle. AK parti bir an önce en basit olan bu çöp sorununu kaldırması gerekir. Şehir merkezinde çöp olmaz. Yetkililerle görüştüm. Sayın belediye başkanımız ve belediye başkan yardımcılarımız hepsi çok iyi bilir burası sürekli yanmakta. Yani bu gün 3,5 saat süren bir yangını kendi çabalarımızla buradaki çocukların çabalarıyla ve Allah'ın yardımıyla söndürdük. Yani o yağmur yağmasaydı o rahmet yağmuru bize yetişmeseydi şu an Bingöl büyük bir tehlike içerisindeydi. Ve bütün ovalarımız evlerimiz ateşler içinde kalmıştı.’’ şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir