• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
"Kur'an Ekseninde Hayat" seminerleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Müslümanların Gelecek Tasavvuru” konusunu ele alarak, Ortadoğu’daki son gelişmeleri ele aldı.

 

Tunus, Libya ve Mısır gibi ülkelerde halkın yıllarca despot ve baskıcı rejimlerin zulmü altında kaldığını ve halkı artık bir kıvılcım beklediğini belirten Ağırakça, “Kimse halk devrimlerini ABD ve AB’nin müdahalesi olarak lanse etmesin. Halk despot rejimlere karşı bir kıvılcım bekliyordu. Bu kıvılcımı da Tunus’ta Buazizi isimli bir genç üzerine benzin döküp ateşe vererek başlattı. Ama Buazizi bezini sadece kendi üzerine değil, Zeynel Abidin Bin Ali’nin, Libya Lideri Kaddafi’nin, Hüsnü Mübarek’in de üzerine döktü. Buazizi sadece kendini değil diktatörleri de yaktı” dedi.

 

Mısır’daki devrime değinen Ağırakça, “Mısır 80 milyon nüfusa sahip ama Tahrir Meydanı’nda toplananların sayısı 3 milyonu geçmezdi. Bu gençler aylarca bu meydanda yatıp kalktı. Mübarek bu gösterilere fazla dayanamadı çünkü ordu Mübarek’in emrinde değildi.   Mısır’da halk yaramaz olan çocuklarını askere gönderir ki düzelsin diye. Biraz dindar bir yapısı vardır Mısır ordusunun. Ordu, Suriye’deki gibi bastırılmamıştı. Mısır ordusu kendi halkına kurşun sıkmadı” dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir