• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
İşlemediği Suçlardan Cezaevi Yatabilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR -  Bağlar ilçesinde esnaflık yapan Kenan Gümüş, kaybettiği kimliğinin halasının oğlu tarafından kullanıldığını iddia ederek, işlemediği suçlar nedeniyle cezaevine girebileceği ileri sürdü.
 
Başından geçenleri anlatan Gümüş, “2001 yılında kimliğimi kaybettiğimi sanıyordum. Her yeri araştırdım kimliğimi bulamadım. Hemen gidip yerel gazeteye kayıp ilanı verdim. Ardından gidip nüfus müdürlüğünden yeni nüfus kimliğimi aldım” dedi.
 
“Halamın oğlu kimliğimi çalmış”
Yıllar sonra gelen bir telefonla kimliğinin kaybolmadığını, Gaziantep’te oturan halasının oğlu Necati Gümüş’ün Diyarbakır’daki evlerine misafirliğe gelirken kimliğini çaldığını iddia eden Gümüş, “Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı’ndan ifademin alınması için çağrıldım. Savcıya ifade verdim. Orada öğrendim ki halamın oğlu benim kimliğimi kullanarak hırsızlık yapmış ve bir yıl cezaevinde kalmış. Tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildikten sonra hakkında üç yıl hüküm verildi ve şuan firari durumda” dedi.
 
“Kendi elimle onu karakola teslim ettim”
Gaziantep Başsavcılığına dilekçe ile başvurduğunu ve savcılık tarafından ifadesi alınması için çağırıldığını belirten Gümüş, “İkinci dilekçemi 2008’de Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına verdim. Necati Gümüş’ün yakalama kararı olmasına rağmen onu ben yakalayıp karakola teslim ettim. Teslim ettikten sonra asker kaçağı olduğu için askere gönderdiler. Askerden firar eden Necati Gümüş şuan firari ve ben onun işlediği suçlardan dolayı Maliye’den ceza aldım. 2012’de bir daha Gaziantep’te mahkemeye katıldım ama mahkemem ertelendi” diye konuştu.
 
Cezaevine girme tehlikesi
Necati Gümüş’ün çeşitli cezalara çarptırıldığını belirten Kenan Gümüş, “Necati Gümüş Adıyaman’da 1,5 yıl, Gaziantep’te 3 yıl ceza aldı. Verilen cezalar şuan Yargıtay’a gönderildi. Eğer Yargıtay bu cezaları onarsa cezaları Necati Gümüş değil ben alacağım” diye konuştu.
 
“Babası bile oğlunu suçladı!”
Elinde resmi evraklarının bulunduğu ve olayların suçlusunun halasının oğlunun olduğunu ifade eden Gümüş, “Necati’nin babası dahi mahkeme heyetine oğlu aleyhine ifade verdi. Benimde elimde hem mahkeme hem de nüfus müdürlüğünden alınmış resmi evraklarım mevcut” dedi.
 
Kenan Gümüş son olarak, yetkililerden yapılan yanlışlığın düzeltilmesini, aksi takdirde hiçbir suçu olmadığı halde cezaevlerinde sürüneceğini dile getirdi. (M.Sait Adiyaman/ Mehmet Furkan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir