• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Rusya'daki orman yangınlarında 16 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Acil Durumlar Bakanı Vekili Alexander Chupriyan, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Sibirya ve Urallarda çıkan orman yangınları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Chupriyan, yangınlar sonucnda 16 kişinin öldüğünü ve 18 kişinin de yaralandığını söyledi. 

Yangınlarda ayrıca yaklaşık 730'u hane olmak üzere 1.298 binanın yandığını, yıl başından bu yana ülkede yaklaşık 4 bin orman yangınının meydana geldiğini ifade etti.

Yetkililer, ülkenin son yıllarda en yoğun ve uzun süreli yangınları yaşadığı 2021'deki durumun tekrarlanmasından korkuyor. Kremlin, her bölge ve bir bütün olarak Rusya için orman yangınlarının alanını azaltma hedefi konusunda bir kararname hazırlamayı planlıyor. 

Yetkililere göre 10 Mayıs itibariyle Rusya'da 12 bin 713 hektarlık bir alanda 101 orman yangını meydana geldi. En aktif yangınlar Krasnoyarsk Bölgesi, Amur Bölgesi ve Habarovsk Bölgesi'nde kaydedildi. 

Orman yangınlarının başlıca nedenleri arasında; tarlalarda kuru otların yakılması, çöplerin tutuşturulması, söndürülmeyen alevler, kopan elektrik telleri ile kısa devre, sigara izmaritleri ve kibritler gösteriliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir