• DOLAR 34.516
  • EURO 36.215
  • ALTIN 2980.885
  • ...
Siber Güvenlik Uzmanı Uçar: Siber güvenlik, sınır güvenliğinden daha önemli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’da basın mensupları ile bir araya gelen Keepnet Labs’in CEO’su Ozan Uçar, Web3.0, metaverse, pandemi sonrası değişen dünyada siber güvenlik ve farkındalık başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

İnternet dünyasının günlük hayatımızın bir parçası olmaya başladığına dikkat çeken Uçar, kişisel güvenliğin ve kişisel mahremiyetin nasıl sağlanacağı konusunda soru işaretlerinin olduğunu hatırlattı.

Gerek Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin gerekse Bilgi Teknoloji Kurumunun Türkiye’de bu alanda geleceğin mesleği yazılımcılar, siber güvenlik, oyunlaştırma, sanallaştırma hikâyeleri ve siber güvenlik meselesinin ulusal düzeyde çok ciddi bir hamlesi olduğunu belirten Uçar, “Bu pazar da birdenbire oluşabilecek bir şey değil. Bizde çok güçlü ve genç bir nesil var. İstihdamla ilgili Türkiye problemler yaşıyor ama yazılımcılığa bunların kanalize edilmesi çok kolay. Siber güvenlik, sınır güvenliğinden daha önemlidir. Her birimizin birey olarak kişisel siber güvenlik farkındalık düzeyimizi arttırmamız lazım. Biz 5 yıldır bu konuda siber güvenlikle ilgili bölgedeki gençlerin yetiştirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

“Van yazılım konusunda gelecek vadediyor”

Uçar, “İlk etkinliğimizi 5 yıl önce yaptık. 5 yıl önce bilgisayar programcılığı bölümünde okuyan 3’üncü sınıf öğrencilerinden en iyi 2 kişiyi burada ağırladık. Toplam 150 kişiyi ağırladık. Hâlihazırda biz Van’da yazılım çalışan 15 tane lise öğrencisinin hem eğitim-öğretim masraflarını hem kariyer planlarını beraber şekillendiriyoruz. Bu şehirde tekstil ne kadar konuşuluyorsa yazılım da o kadar konuşulmalı. Bu yıl Teknokentte çocukların yazılım geliştirme konusunda bütün masraflarını biz karşılayacağız. Vanlı olup dünya çapında çok iyi hackerlar var. Van hava koşulları açısından çok ideal bir yer. Van’da neden ulusal düzeyde bir Veri Merkezi (Data Center) olmasın. Van’da sanal oyunlar konusunda neden bir merkez olmasın? Neden çocuklar, kadınlar buradan NFT’ler üretmesinler? Kadınlar evde ürettikleri ürünleri e-ticarete niye dönüştürmesinler? Buradan pek çok proje çıkar,  bu şehir yazılım konusunda gelecek vadediyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir