• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Batman'da 'Kız Çocuklarının Okullaşması' konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen “Kız Çocuklarının Eğitim Projesi" (KEP) çerçevesinde, Batman’da okula gönderilmediği tespit edilen kız çocukları ve velilerine yönelik konferans verildi.

 

Batman’da Kızların Eğitimi Projesi (KEP) toplantısında, ilk ve ortaöğretim ile mesleki eğitimde okullaşma oranlarının arttırılması, okulu terk oranlarının azaltılması, var olan iş gücünün mesleki beceri ve yeterliliklerinin geliştirilmesi, eğitimin önemi konusunda ailelerin farkında lığının arttırılması konuları ele alındı.

 

Toplantıya Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, bazı STK temsilcileri, veliler ve kız çocukları katıldı.

 

Program’da açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, eğitimin bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, maddi ve manevi kültürel değerlerini koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan olmazsa olmaz, vazgeçilmez ve ertelenemez bir süreç olduğunu söyledi.

 

Eğitimin bir insanın en temel hakkı olduğunu ifade eden Akboğa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim, sosyal adalet, kalkınma ve sosyal barış hedeflerine ulaşılması için önemli bir araçtır. Eğitim, hem kız çocukları hem de erkek çocukları için gereklidir. Böylece kadın ile erkek arasında daha eşit ilişkiler kurulmasına katkıda bulunur. Eğitim ve kazanımlarının kadınlar içinde ulaşılabilir ve kazanılabilir olması şarttır. Dünyanın her tarafına toplumların eğitim ve kültür düzeyi, çocukların eşit eğitim verip vermediği ile ölçülmektedir. Ülkemizde büyüme stratejilerinde birinci önceliği eğitime vermiş ve bu doğrultuda en büyük yatırımları bu alanda gerçekleştirmiştir. Bu proje ile sosyo-ekonomik gelişmemize önemli katkılarda bulunulacağı inancı ile yüzde 100 okuyan ve üreten Türkiye için emeği geçen herkese teşekkürler.”

 

Açılış konuşmasının ardından İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanı Davut Okçu söz alarak, kız çocukların okullulaşmasının ve kadınların iş yaşamına katılmasının önemi hakkında bir konuşma yaptı.

 

Daha sonra Doç. Dr. Sedat Benek’in yaptığı “Eğitimin Batman’ın Kalkınmasına Etkisi” konulu sunumun ardından Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu söz aldı. Osmanlı’nın çöküşünde dahi birçok kadının batıdakilerden çok daha iyi bir seviyede olduğunu vurgulayan Karataşoğlu, “Batman’da kız çocukların ortaöğretime devamında yüzde 30 oranında, fakat her geçen gün daha ileri seviyeye çıkarmak için uğraştığımız bir rakam karşımızda. Fakat Hükümetin 2023 hedefi var. 2023’te gelişmiş ve kalkınmış 10 ekonomiden biri olmak istiyorsak, bu rakamların yüzde 100’lere yaklaşmasını temin etmek zorundayız” dedi.

 

Konuşmaların ardından verilen 15 dakikalık aradan sonra konu ile ilgili din adamları, eğitimciler ve uzmanlar birer konuşma yaparak konunun ciddiyetini anlattı.

 

Daha sonra verilen öğle yemeğinin ardından program son buldu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir