• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Memur Sen`den kılık kıyafet yönetmeliğine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Memur-Sen Van il temsilciği tarafından özel bir otelde gerçekleştirilen il Divan toplantısına kamuda kılık kıyafet konusu damgasını vurdu.
 
Toplantıda konuşan Memur-Sen Van il temsilcisi Süleyman Şakar, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için 12 milyon 300 bin imza ve 18 Mart 2013 tarihinden itibaren başlattıkları süresiz sivil itaatsizlik eylemlerinin sürdüğünü belirterek, “Yönetmelikteki dayatmaların altını çizmesini değil, hükümetten bir an önce ucube yönetmeliğin üstünün çizmesini bekliyoruz” dedi.
 
Hükümetin özgürlük taleplerine ilişkin beklentileri zamana yaymaması ve bu konuda daha fazla zaman kaybetmeden adım atması gerektiğine değinen Şakar, “ Memur-Sen olarak, bu ülkede darbe dönemlerinin bakiyelerinden de, genelgelerinden de, yasakçı kafalarından da kurtulmak istediğimizi belirtiyor, yasaklarla mücadelemizin hız kesmeden devam edeceğinin altını bir kez daha çiziyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Kimse kimseye fatura çıkarmamalıdır”
Devam eden İmralı sürecine de değinen Şakar, yaşanan acılardan dolayı kimsenin kimseye fatura çıkarmaması gerektiğini belirterek, “Ülkedeki düşük yoğunluktaki savaşın Kürt ile Türk kardeşlerimiz arasında olmadığını, sistemden kaynaklı meydana gelen sıkıntılardan dolayı oluştuğunu ifade etti.
 
Şakar, "Meydana gelen sorunları yok sayarak, diyalog kanallarını kapatarak, var olan sorun çözüme kavuşamayacaktır. Sorun ancak diyalog kanallarının açık kalmasıyla çözüme kavuşacak. Çözüm sürecinde başarısız olursak, taraflar bıraktıkları yerden devam eder, başarılı olursak bu millet kazanır” şeklinde konuştu.
 
Daha sonra konuşan Memur Sen Konfederasyonu Genel Sekreteri Günay Kaya da, Memur-Sen İl Başkanı Şakar’ın belirttiği konulara değinerek konfederasyonunun toplu sözleşme sürecine hazır olduğunu söyledi.
 
İl divan toplantısı iyi niyet temennileriyle sona erdi.
(Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir