• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bayat ekmek çöpe gitmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geri dönüşüm uygulamaları ile dikkat çeken Bağcılar Belediyesi yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Ekmek israfına dikkat çekmek isteyen Bağcılar Belediyesi, özel yapılmış 400 kutuyu ilçenin farklı noktalarına yerleştirdi ve çöpe atılan bayat ekmeklerin artık bu kutulara atılması isteniyor. Vatandaşlar da uygulamadan son derece memnun.

SOKAK HAYVANLARININ YİYECEĞİ OLUYOR

Özel yapım kutularda biriken ekmekler, Bağcılar Belediyesi görevlilerince alınarak, belediyenin hayvan barınma ve müşahede merkezinde köpeklere veriliyor. Bayat ekmeklerin köpeklerin yiyebileceği bir dönümden geçirildiğini ifade eden Çağırıcı, dünyanın bir tarafında her gün milyonlarca ekmek çöpe giderken, diğer tarafında ise insanların açlıktan öldüğüne dikkat çekti.

Çalışma ile hem çöpe giden ekmekleri değerlendirmek istediklerini hem de bir sosyal sorumluluk uygulaması ile israfa dikkat çekmek istediklerini ifade eden Çağırıcı, “Amacımız israf konusunda bir sosyal sorumluluk oluşturmak” diye konuştu.

Bağcılar Belediyesi, önceki yıllarda geri dönüşüm uygulaması başlatmıştı. Bu kapsamda ambalaj atıklarının dönüşümü, pil, oto lastiği, bitkisel atık yağların dönüşümü, elektronik atıkların dönüşümü gibi farklı alanlarda dönüşüm uygulamaları başlatmış ve vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik farklı çalışmalar yürütmüştü. Geri dönüşüm çalışmaları şu anda da devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir