• DOLAR 32.314
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2278.473
  • ...
Uluslararası "Katılımcı-Entegre Havza Yönetimi" Eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan’ı kapsayan proje ülkelerinden yabancı uzmanların katılım sağladığı eğitimde, teorik sunumların yanı sıra arazi programı da gerçekleştirilecek.

 

27 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında 1 hafta süre ile gerçekleştirilecek olan eğitim programı Mersin ve Kahramanmaraş illerini kapsıyor.

Eğitimde, proje ülkelerinden 32 yabancı uzmanı da kapsayan yaklaşık 60 katılımcı yer alıyor.

 

Eğitimde Katılımcı-Entegre Havza Yönetimi ile ilgili Türkiye’nin tecrübeleri aktarılacak ve proje ülkelerindeki mevcut durum değerlendirilecek.

 

2012 yılında başlayan “Orta Asya ve Kafkaslardaki Dağlık Su Havzalarının Sürdürülebilir Yönetimi için Kapasite Geliştirme Projesi” 2014 yılında tamamlanacak. Proje kapsamında; katılımcı ülke uzmanlarının eğitilmesi, uzman değişimi, havza rehabilitasyonu ve yönetimi ile ilgili ülkelerin özel şartlarını da dikkate alan kılavuzların hazırlanması, kamuoyu bilinçlendirme faaliyetlerinde kullanılacak materyalin hazırlanması faaliyetleri yürütülecek.

 

Proje katılımcı ülkelerinin işbirliğini geliştirme çabalarına katkı sağlayacak. Ayrıca Projenin ileriki yıllarda havza rehabilitasyonu ile ilgili uygulanacak olan daha kapsamlı projelere öncülük etmesi bekleniyor.  (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir