• DOLAR 32.8
  • EURO 35.288
  • ALTIN 2447.041
  • ...
Madde bağımlılarının mekânı haline metruk okulun yıkımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kanarya Mahallesi Papağan Caddesi'ndeki Yunus Emre İlkokulu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kentsel dönüşüm kapsamına alınan ve 7 Mayıs 2021 tarihinde protokol imzaları atıldıktan sonra eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle tamamen tahliye edildi. Yeniden yapılması için sürecin uzaması sebebiyle bir yıl metruk halde duran okul, madde bağımlılarının mekânı haline geldi.

 

Yıkımına bugün başlanan okulun yıkım işlemlerini yerinde inceleyen Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, okulun tahliyesi ve yıkımına kadar yaşanan süreç ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Bin 500 öğrenciye modern bir okul kazandıracağız"

Söz konusu okulun 1982 yılında yapıldığını ve geçmiş yıllarda yapılan ek binalarla birlikte yaklaşık bin 500 kişiye eğitim verildiğini ancak depreme dayanıklı olmadığı için boşaltıldığını hatırlatan Bedirhanoğlu, "1999 depreminden sonra, İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon birimi tarafından, İstanbul'daki sismik riskin azaltılması projesi kapmasında eğitim kurumlarımızın depreme dayanıklı, öğrencilerimizin güvenli bir şekilde eğitim öğretim faaliyetlerini icra edebilecekleri modern okullar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda da Yunus Emre İlk ve Ortaokulunun, 1999 depreminden önce yapıldığı için, depreme dayanıklı olup olmadığına yönelik testlerini tamamladık. Testler sonucunda okulun depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi ve hızlı bir şekilde tahliyesi yapıldı. Okulumuzun yeniden yapılmasıyla ilgili süreci tamamladık. Yapı ruhsatını aldık ve bugün itibariyle yıkımına başladık. Mayıs ayında da ihale tamamlanınca Kanarya Mahallemize yaklaşık bin 500 öğrencimize, modern depreme dayanıklı bir ortamda eğitimlerini yapmalarını sağlayacağız" dedi.

"Küçükçekmece'de hiçbir metruk bina bırakmadık"

Boşaltılan okul binasının madde bağımlılarının mekânı olduğu yönünde yer alan haberler hakkında da açıklama yapan Bedirhanoğlu, "Bazı basın organlarında söz konusu okul ile alakalı bazı olumsuz haberler yansıdı. Bizler Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beyefendinin talimatlarıyla özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Şu ana kadar Küçükçekmece ilçesinde hiçbir metruk binayı bırakmadık, tespit ettiğimiz tüm metruk binaları yıktık. Bu okulumuzda ruhsatlandırma tamamlanana kadar bir süreç geçti. 31 Mart 2022 tarihinde biz ruhsatlandırma işlemi tamamladık. Buradaki bilgi kirliliğinden dolayı olumsuz haberler yansıdı. Bizler bu anlamda hem metruk binaların yıkılması hem de uyuşturucuyla mücadele noktasında kararlılığımızı her zaman dile getiriyoruz. Bu anlamda süreci tamamlanan bu okulu metruk hale gelmesini önlemek için hızlı bir şekilde yıkım işlemine başladık. İnşallah mayıs ayında da temelimizi atıp Kanarya Mahallesi öğrencilerine güzel bir okulu kazandırmış olacağız." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir