• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Evleri yıkılma tehlikesi yaşayan aile yetkililere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman'da ekonomik sıkıntı yaşanan Başarır ailesinin evi çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Kısmet Mahallesi’nde bulunan tek katlı derme çatma; yarısı kerpiç, diğer yarısı beton yapılı evde oturan aile, evlerinin her an üzerlerine çökeceği endişesini taşıyor.

 

Evlerinin duvarlarında oluşan derin çatlak ve kırıklardan tedirgin olan ve rahat uyuyamayan aile, gerekli yerlere başvuru yapmalarına rağmen henüz olumlu bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Topladığı yeşillikleri pazarda satarak geçinen 7 nüfuslu Başarır ailesi, yetkililerden yıkılmak üzere olan evlerinin yıkılıp yenisinin yapılmasını istiyor.

Evlerinin birçok noktasında kırılma ve çökmelerin oluştuğunu belirten baba Mehmet Metin Başarır, 16 yıl önce borçlanarak maddi imkânsızlık nedeniyle bu evi aldığını söyledi.

Mehmet Metin Başarır

“Evin banyosu mutfakla bir kullanılıyor”

Her yağmur yağdığında evin yıkılacağı korkusunu taşıdıklarını ifade eden Başarır, “Evin birçok yerinde çatlaklar var ve dökülüyor. Evin banyo ve tuvaleti yoktur. Banyo ve mutfağı bir kullanıyoruz. Tuvalette evin dışındadır. Yağmur yağdığı zaman evin birçok yerine leğen ve tabakları koyuyoruz. Evin sağlam bir yeri yok. Her yağmur yağdığında evin üzerimize yıkılmasından korkuyoruz.” dedi.

“Halen bize dönüş yapan olmadı”

Gerekli yerlere başvuru yapmalarına rağmen kimsenin kendilerine bir dönüş yapmadığını dile getiren Başarır, “Evin durumu için Batman Valiliği ve Belediyeye başvurduk. Bize evi yapacaklarını söylediler. Batman Belediyesi sosyal işlerden birileri gelip eve baktı ve bize evin onarımını yapacaklarını söylediler. Bizde evin yıkılma üzere olduğunu söyledik ve onarımı kabul etmedik. Ardından bize 6 ay bekleyeceğimizi söylediler ama halen bize dönüş yapan olmadı.” ifadelerini kullandı.

“İstediğimiz bize yardımcı olmalarıdır”

Ailesinin geçimini çölden topladığı yeşillikleri el arabasının üzerinde pazarlarda satarak sağladığını vurgulayan Başarır, şunları söyledi:

“Günlük kazancım 50, 60, 70 bazen de 100 lira oluyor. Bu şekilde çocuklarımıza yetmiyor da. Bazı hayırseverlerin yardımıyla idare etmeye çalışıyoruz. Ben hastayım. Hanımında rahatsızdır. Şekerim var, kalp rahatsızlığım var. Mide ameliyatı olduğum için ağır işlerde de çalışamıyorum. Batman Valiliğinden ve hayırsever iş adamlarından isteğimiz bize yardımcı olmalarıdır.”

Fatiha Başarır

“Her yağmur yağdığında evin içine su giriyor”

Evlerinin her an yıkılacağı korkusuyla yaşadıklarını belirten anne Fatiha Başarır, “Geçimimizi sağlayamıyoruz. Ben de eşim de hastayız. Öncelikle yardımı Allah’tan, sonra da insanlardan istiyoruz. Evimizin yapılmasını istiyoruz. Evimizin yarısı topraktan, yarısı da betondandır ama evin üstü topraktır. Her yağmur yağdığında evin içine su giriyor. Evin içi komple çatlak olduğu için yağmur yağdığı zaman sabaha kadar uyanık kalıyoruz. Çünkü evin üzerimize yıkılmasından korkuyoruz. Bu ev üzerimize yıkılmadan bize yardım yapılarak evimizin yapılmasını istiyoruz.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir