• DOLAR 32.204
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2512.012
  • ...
Erdoğan, Esed`le Son Görüşmenin Detayını Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Suriye politikasına getirilen eleştirilere cevap verdi. Davutoğlu, Suriye’de siyasi çözüm için ilk ve en çok uğraşan tarafın Türkiye olduğunu anlatırken Beşşar Esed ile 21 ay önce yaptığı son görüşmenin perde arkasına dair ilginç detaylar verdi.

Davutoğlu, `10 ay uğraştık. Son gidişim 8 Ağustos 2011`de oldu. O son görüşmede halkın sesine kulak vermesi ve 8. maddeyi değiştirmesi gerektiğini anlattım. Baş başa geçirdiğimiz 3 saatte, ‘Seçimde size destek vereceğiz yeter ki, askeri çek, siyasi sürecin önünü aç’ dedim. Reformları içeren 14 maddelik metni hemen bir hafta sonra açıklasın istedim. 2 hafta sonra açıklamaya söz verdi` dedi.

Hürriyet`te yer alan habere göre Bakan Davutoğlu şöyle devam etti; `O ziyaretimden sonra Başbakan, Esed ile son telefon görüşmesinde ‘Ramazan günü bırak halk sokağa çıksın, en kötü plastik mermi kullan’ dedi. Bu uyarıların hiçbirini dinlemedi. Sanki biz bunları hiç yapmamış, en baştan Suriye muhalefetini desteklemişiz gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Benim Suriye muhalefeti ile ilk görüşme tarihim 10 Ekim 2011. Esed rejimi krizde dördüncü aşama olan hava operasyonlarını arttırdığından beri bizim de muhalefete desteğimiz arttı.`

Bu haberler de ilginizi çekebilir