• DOLAR 32.221
  • EURO 34.676
  • ALTIN 2390.94
  • ...
SON DAKİKA
Doktorların ümidini kestiği belediye başkanı şifayı Malatya'da buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Aydın'ın Çine ilçesi Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karaciğer hastalığı nedeniyle önce Çine, daha sonra Aydın, Denizli, Pamukkale Üniversitesi ve İzmir 9 Eylül Üniversitesine tedavi için başvurdu. Oradaki doktorlar çaresiz kalanca, 10 Şubat'ta Dinçer, karaciğer koması halinde akciğeri, böbrekleri ve karaciğeri tamamen fonksiyon dışı kalmış, şuuru yarı kapalı bir vaziyette ambulans uçakla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edildi.

17 Şubat'ta Karaciğer Nakli Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibi tarafından, akrabası olan Mustafa Kaya'nın donör olmasıyla başarılı bir şekilde karaciğer nakli gerçekleşti. Hastane de 2 buçuk ay bakım süreci devam eden Dinçer, bugün taburcu edildi.  

"Hastane de uzun bir bakım süreci oldu şimdi de mutlulukla şifa ile taburcu ediyoruz"

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Aydın'ın Çine ilçesi Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karaciğer hastalığı nedeniyle önce Çine, daha sonra Aydın, Denizli Pamukkale Üniversitesi İzmir 9 Eylül Üniversitesine tedavi için başvuruyor. Son olarak da 10 Şubat'ta Karaciğer naklinin yapılması için 9 Eylül Üniversitesinden ambulans uçakla bize şuuru yarı kapalı vaziyette geldi. 17 Şubat'ta Sezai Yılmaz hocamızın başkanlığında Karaciğer nakli ekibimiz başkanımızı ameliyat etti. Mustafa Kaya donör olarak Karaciğerini verdi. Karaciğer başkanımıza başarılı bir şekilde nakledildi. Hastane de uzun bir bakım süreci oldu. Şimdi de mutlulukla şifa ile taburcu ediyoruz." dedi.

"Şimdiye kadar 3 bin 200 üzerinde karaciğer nakli ameliyatı başarıyla yapıldı ve hastalarımız şifa buldular"

Rektör, Kızılay, "Karaciğer Nakil Enstitümüz Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkalığında çok büyük bir ekiple karaciğer nakli ameliyatlarını 20 yıldır her yıl üzerine ekleyerek sürdürüyor. Türkiye'de ve Avrupa'da birinci dünyada ikinci nakil merkeziyiz. Şimdiye kadar 3 bin 200 üzerinde karaciğer nakli ameliyatı başarıyla yapıldı ve şifa buldular. Sadece geçen yıl 231 karaciğer nakli yapıldı." diye anımsattı.

"Bir karaciğer koması halinde akciğeri, böbrekleri ve karaciğeri tamamen fonksiyon dışı kalmış bir vaziyette ambulans uçakla bize başvurdu"

Hastanın gelişinin sıkıntılı ve sorunlu bir süreç olduğuna dikkat çeken İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Bir karaciğer koması halinde akciğeri, böbrekleri ve karaciğeri tamamen fonksiyon dışı kalmış bir vaziyette ambulans uçakla 10 Şubat'ta başvurdu. Geldiği zaman, bir transplantasyon ameliyatını kaldıramayacak kadar tolere edemeyecek kadar ağır bir hastalık tablosu mevcuttu. Hastanemizin tüm birimleriyle özellikle reanimasyon gurubuyla bu akciğerler her ne kadar Covid testi defalarca negatif çıkmasına rağmen bir Covid hastalığı gibiydi ve akciğeri tamamen devre dışı gibi bir pozisyondaydı. Geldiğinden kısa bir süre sonra da solunum aygıtına bağlamak zorunda kaldık. Acaba biraz toparlayıp öyle mi ameliyata girebilir diye şartları zorladık. Ama biraz daha beklesek kaybedeceğimiz bir tablo oluşmuştu. Bütün riskleri göze aldık. Daha sonra bir canlı vericiden karaciğer naklini 17 Şubat'ta gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası da çok uzunca bir süre yoğun bakımda uzunca bir süre trakeostomi ile gitti. Mekanik regülatör desteği aldı. Böbrekleri devamlı 24 saat devam eden diyalizle çalıştırmak zorunda kaldık. Çok uzunca bir süre geçti.  Ama gelinen noktada akciğerlerimiz normal nefes alıyor. Böbrekleri normal çalışıyor. Karaciğer iyi. Kendisi de artık ayakta yürümeye başladı. Gelinen nokta bizleri çok mutlu ediyor ve böyle bir hizmeti yaptığımız için çok mutluyuz." dedi.

"Bir tek karaciğer nakilleri ile değil aynı zamanda araştırma laboratuvarlarıyla da özellikle de karaciğer alanda bilime ışık tutan bir merkeziz"

Yılmaz, "İnönü Üniversitesi karaciğer Nakil Enstitüsü bünyesinde karaciğer, böbrek, ince bağırsak ve pankreas nakli yapan yegâne merkeziz. Bu gerçekten çok önemli. Bir tek karaciğer nakilleri ile değil aynı zamanda araştırmalarıyla, araştırma laboratuvarlarıyla da bilime ışık tutan özellikle de karaciğer alanda bilime ışık tutan bir merkeziz." diye belirtti. 

"Ramazan Bayramı'nda ikinci bayramımı yaşayacağım"

Ege bölgesinde hastanelerin artık kendisiyle ilgili bir şey yapamayacaklarını belirttiklerini kaydeden Aydın'ın Çine ilçesi Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Bizim Ege Bölgesindeki hastanelerimiz biz artık bir şey yapamayız. Bizden ümit kesildi dediği noktada Sezai Hocam getirin ben elimden geldiğince yardımcı olurum demiş. Ben o dönemde hiçbir şey hatırlamıyorum. Hocam ameliyatımı yaptı çok şükür iyileştim. İnşallah hocamızın vesilesiyle Ramazan Bayramı'nda ikinci bayramı yaşayacağım."

"Benim için ikinci bir hayat başlıyor"

Dinçer, "Benim için ikinci bir hayat başlıyor. 16 Ekim 1973 Çine doğumluyum. İkincisi de 17 Şubat 2022 Malatya benim ikinci doğum yerim. İkinci vatanım oluyor. Hocam burada olduğu sürece bol bol kontrollere geleceğim." dedi.

"Sağlığımda bir sıkıntım yok"

Donör Mustafa Kaya, "Allah'a şükürler olsun başkanımızı bize bağışladı. Benim sağlığımda da bir sıkıntım yok. İlk günkü gibi normal bir şekilde hayatımı devam ediyorum. Burada herkes bizimle çok ilgilendi bölgemizde bu tür şeylere pek alışık değiliz. Gerçekten çok sevindirici bir durum." diye belirtti.

"İzmir'de hiçbir doktor eşimi ameliyat etmeye cesaret edemedi, Sezai hocam, bizi kabul etti"

Eşi Tuba Dinçer ise "Biz buraya çok sıkıntılı bir şekilde geldik. Geldiğimizde eşim çok kötü durumdaydı. İzmir'de hiçbir doktor eşimi ameliyat etmeye cesaret edemedi.  Sezai hocam, bizi kabul etti. Aynı gün uçak ambulansla buraya geldik. Akciğerleri çok kötü durumdaydı hemen ameliyata alamadılar eşimi. Önce onu ameliyata hazırladılar. Sonrasında başarılı bir nakil ameliyatı geçirdik. Sonrasında da çok uzun bir yoğun bakım süreci, çok büyük badireler atlattık. Çok şükür şimdi eşim sağlığına kavuştu. Rektörümüze Sezai hocama ve değerli ekibine ve bize donör olan Mustafa kardeşime çok teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir