• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İlkokul öğrencileri bilim şenliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS – İlköğretim öğrencileri, Sivas’ta “Bilim Şenliği” düzenledi. İlköğretim 6’ncı sınıf öğrencisi Selin Şencan, kurduğu düzenek ile patates ve meyvelerden elektrik enerjisi üreterek vatandaşlara alternatif enerji kaynaklarını anlattı.

 

Projesini anlatan Şencan sunumunda; “Patatesten veya herhangi bir meyveden alternatif enerji kaynağı oluşturulabilir. Sadece patatesten değil akla gelen tüm meyvelerden elektrik enerjisi üretilebilir. Fakat bunların arasında en fazla enerji üreten patatestir ve yapılan çalışmalar patates üzerinden daha da gelişmektedir. Domates, elma, armut, limon, muz gibi akla gelebilecek her türlü meyveden elektrik enerjisi üretilebilmektedir. Günümüzde patatesten elektrik üreterek masa saati gibi farklı elektronik cihazlar çalıştırılabilmektedir. Ayrıca meyvelerden elektrik üretimi gelişen dünyaya ileriki yıllarda daha da yaygınlaşabilecek ve birçok alanda kullanıma başlanabilecektir” dedi.   

 

Altıncı sınıf öğrencisi Hakan Çalık da mıknatısları kullanarak çekim kuvvetini ortaya koydu. Gaos Tüfeği isimli projesi ile sunum yapan Çalık, mıknatıs ve bilyeleri kullanarak hazırladığı düzenek ile çekim kuvvetini anlattı. (Veysi Siyah – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir