• DOLAR 32.508
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2491.586
  • ...
Aileye Yeni Birey Geldi: `İnternet`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dünya Bilgi Toplumu ve Telekomünikasyon Günü nedeniyle İzmir Kaya Termal Otel`de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yaşamın bir parçası haline gelen bilişimin bütün dünyada geliştiğini, kişilerin işlerini artık bilgisayar, tablet, telefonla yaptığını anlattı.

Bilgiye sahip olmanın, bilgiyi üretmenin güç olduğunu, Türkiye`nin sadece bilgiyi kullanan değil üreten ülke olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Osmanlı 600 sene 3 kıtada hüküm sürdü. Bayrağımız dalgalandı ama sanayi devrimini ıskaladığı için devam edemedi. Türkiye`nin bilgi toplumunu, çağını ıskalama lüksü yok. Artık her şey bilişim. Cep telefonunu kaybedenler telaşa düşüyor, en fazla 20 dakikada kaybettiğinin farkına varıyor. Bazıları dakikada farkına varıyor çünkü sürekli emziriyor, koynunda taşıyor. Ama cüzdanını kaybeden 6 saat farkına varmıyor. Yaşam değişiyor, alışkanlıklar değişiyor. Boşuna demiyoruz ailede artık değişiklik oldu. Yeni birey geldi. Anne, baba, çocuklar ve internet. İnternet işimizin hayatımızın bir parçası haline geldi. Ailede değişim oldu" diye konuştu.

"Haftada bir toplantı yapıyorsunuz"

Bilişimcilerin çok sık toplantı yapmasını gündeme getiren Yıldırım, şöyle dedi:

"Çok toplantı yapıyorsunuz. Yetişemiyoruz. Ulaşımcılar yılda bir bilemedin iki toplantı yapıyor. Siz haftada bir toplantı yapıyorsunuz. Hani bilişim ya. Öbürlerinin işi gücü var. Trenin, uçağın, otobüsün üstünde olacak. Sizde fiziken çalışma yok, kafa çalışıyor. Ha babam toplantı, ha babam toplantı yetişemiyoruz. Bilişimin de böyle bir kötü tarafı da var. Her şeyi neredeyse evde yapacaksanız işe gitmeyeceksiniz.

Memurlar diyor ki, `Bakanım, bu bilişim çok gelişti, biz mesaiyi evde yapsak ne olur, bilgisayara oturalım` Fena fikir değil aslında. Genel giderlerden tasarruf ederiz. Bunu da düşünmemiz lazım. Katı çalışma saatlerine bağlı olmak, `Efendim servis gelmedi, yemekler iyi çıkmadı gibi` bu sorunlar da azalabilir. Yavaş yavaş iş yapma alışkanlıklarını esnek hale getirmek lazım. Bu bilişimin bu hızla gitmesi halinde bu kaçınılmaz olacak. Özel sektörde bu başladı. Devlette tabii kurallar kolay değişmez. Yavaş yavaş. Ama mutlaka devlette de elektronik ortamdan sanal ortamdan iş miktarı arttıkça buradaki iş yapma anlayışı da yeni baştan gözden geçirilecektir."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir