• DOLAR 32.488
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2405.334
  • ...
Kadir Gecesi’nde Müslümanların birliği, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için dua edelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Müslümanlar, Ramazan ayının 27'nci gecesine denk gelen ve Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni bu gece idrak edecek.

 

Bu geceyi fırsata çevrilmesi çağrısında bulunan alimler, bir ömre bedel olan bu gecenin hayır ve bereketinden gafil olunmaması için, geceyi uyanık geçirilmesi tavsiyesinde bulunuyor.

Kur’an-ı Kerim’de Kadir Gecesi’ne ilişkin "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” ayetini hatırlatan Geylani, bir ömre bedel olan bu geceyi Cenab-ı Hakkın, ümmeti Muhammed’e (Sallallahu Aleyhi Vesselem) bir lutüf ve ihsanı olduğunu söyledi.

Bu geceyi uyanık geçirelim

Geylani, “Af ve mağfiret edilmemiz için Allah’ın bize bir ikramıdır. Ramazan ayının son on gününde, bu on günün tekli gecelerinde Kadir Gecesi’ni aramamız için Peygamber Efendimizin tavsiyesi var. Ama en kuvvetli rivayet Ramazan’ın 27’nci gecesidir. 83 yıl 4 aya tekabül ediyor. Bu gecenin kadrini, kıymetini iyi bilelim. Elimizden geldiği kadar bu geceyi uyanık geçirelim. Bu gecede rahmetin, mağfiretin gökyüzünden yer yüzüne fevç fevç indiğini Rabbimiz bize hatırlatıyor.”

Bu gecede tövbe istiğfarda bulunalım

Bu geceyi en güzel şekilde ihya edilmesi gerektiğini dile getiren Geylani, ‘Peygamber Efendimiz hadisi şerifinde, “Kim Kadir Gecesi’nin hayrına, bereketine, rahmetine iman eder, bu iman ve inançla bu geceyi ihya ederse, Cenab-ı Hak bu gecenin hürmetine o kulunu affeder.’ buyuruyor. Geceyi teravih kılarak, tesbih namazını kılarak, salat ve selam getirerek, tövbe istiğfar içine girerek, ihtiyaç sahibi olan akraba ve komşularımızı, yetim ve öksüzü, mültecileri ziyaret ederek, onların hayır dualarını almaya çalışalım. Gizli köşelerde günahlarımızı hatırlayıp, göz yaşı dökmeye çalışalım. Belki bu ömrümüzün son kadir gecesi. Bu şuurla geceyi idrak edelim.” tavsiyesinde bulundu.

Müslümanların birliği ve Mescid-i Aksa için dua edelim

Son olarak Geylani, bu gecede Müslümanların birliği ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için dua edilmesi çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

“Bu gecede İslam aleminin birlik ve beraberliği için, Yahudi zulmüne karşı Filistin’de mücadele eden Müslüman kardeşlerimizin mansuriyeti için dua edelim. Mescid-i Aksa bugün işgal altındadır. Bu işgalden kurtulması ve burada özgürce namaz kılmak için dua edelim. Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. Birisinin parmağına bir diken batarsa, diğer Müslüman bu acıyı hissedip, derdine derman olması lazım. Bu mübarek gecede bunları düşünerek ihya edelim.” (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir