• DOLAR 32.299
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2412.954
  • ...
Bitlis’te hatimle teravih namazı geleneği sürdürülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hatimle teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar, merkez Meydan Cami’sine gidiyor. Rusların Bitlis’i işgali esnasında yıktıkları ve halk arasında da “camisiz minare” olarak bilinen, yılında yeniden tarihine uygun olarak inşa edilen Meydan Camii, Ramazan ayında hatimle teravih namazına ev sahipliği yapıyor.

 

Genç hafızlar Müslüm Aysal, Osman Aktaş, Mahmut Çelikyay ve Hamza Kahraman tarafından kıldırılan hatimle teravih namazı ilgi görüyor.

Kılınan hatimle teravih namazına ilişkin açıklamada bulunan Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, “Meydan Camii’nde hafızlarımız tarafından kıldırılan hatimle teravih namazına katıldık. Rabbim güzel bir sedayla bize teravih kıldıran hocalarımızın eksiğini vermesin. Cemaatimiz de güzel bir şekilde teravihlere devam ediyor. Hatimle teravih namazını kılmak farzı kifaye gibi bir şey. Üzerimizde böyle bir sorumluluk var. Rabbim Ramazan ayı hürmetine cümle günahlarımızı affetsin, bizi Kadir Gecesi’ne kavuştursun. Bu yıl güzel bir Ramazan geçirdik.” dedi.

Ramazan boyunca hatimle teravih namazını kılmak için Meydan Camisi’ne geldiğini belirten vatandaşlardan Kadri Özügüzel, hatimle teravih namazı kılmanın çok güzel bir duygu olduğunu, hafızlar tarafından kıldırılan hatimle teravih namazına herkesin iştirak etmesini arzuladığını söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir