• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Üniversite öğrencileri köyleri yeşillendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri barış sürecine destek vermek için köy okullarına fidan dikti.

 

“Neden Sizin De Bir Dikili Ağacınız Olmasın” ve “Bir Köy Yeşillenir Diyarbakır Yeşillenir” sloganlarıyla yola çıkan Diyarbakır Meslek Yüksekokulu Pozitif Düşünenler Kulübü öğrencileri, Eğil’in Baysu Köyü Ordular Mezrası İlköğretim Okulunun bahçesine fidan dikti.

 

Diyarbakır Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Karaaslan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Orman Fidanlık Müdürlüğüne kumanya, ulaşım ve verilen fidanlar için teşekkür ettiğini dile getirerek, “Böyle güzel bir süreçte böyle güzel bir etkinlik herkese örnek olmalı. Tüm okullar, üniversiteler, öğrenciler bir köyü yeşillendirmeli. Üniversitemizin öğrencileri ile köy okullarında ki öğrencilerin bir arada olması bizim için çok önemli. Bu tür etkinlikleri her zaman yapacağız” dedi.

 

Orman Fidanlık Müdürlüğü tarafından verilen 500 ve öğrencilerin katkılarıyla alınan 1000 fidan okul bahçesine ve çevredeki evlerin bahçelerine dikildi.  (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir