• DOLAR 32.539
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2479.725
  • ...
Su içerek obeziteyi önleyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi su ile gelen sağlıkla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada İnsan vücudunun yüzde 50-70’ini kaplayan su obeziteye karşı en güçlü önlemlerden biri olduğu belirtildi.

 

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi çağın sorunu olan obeziteye karşı suyun önemine dikkat çekti. Günde ortalama 2.5-3.5 litre su tüketmek insan vücudu için gerekli olduğu gibi, yemeklerden önce tüketilen 1-2 bardak suyun iştahı baskılayarak kilo kontrolünde de etkili olduğu ifade edildi.

 

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Dilşah Kolaç, vücuttaki su kaybının insan fonksiyonlarında ciddi hasarlara yol açabileceğini açıklayarak, “Bilindiği üzere günümüzün önemli bir sorunu olan obeziteyi önleme ve vücuttaki yağ oranını düşürmede önerilen miktarda günlük su tüketimi önemlidir, çünkü vücutta sıvı oranı azaldıkça yağ oranı artmaya başlar. Obezite dışında yetersiz su alımına bağlı olarak karşılaşılan bir diğer sorun, kabızlık ve buna bağlı olarak karın bölgesindeki şişkinliktir. Yine öğünlerden önce tüketilen 1-2 bardak su ve gün boyunca içilen yeterli miktardaki su ile bu problemlerin önemli ölçüde azaltılması veya giderilmesi mümkündür. Susamayı beklemeden ve su tüketiminin yerini başka hiçbir sıvı ile karşılamayı düşünmeden su içme alışkanlığı edinilmeli ve günlük yaşamın bir parçası haline getirilmelidir. İstenmeyen sağlık sorunları ile karşılaşmamak için bireysel farklılıklar, yapılan egzersiz ve fizyolojik durum göz ardı edilmeden, günlük önerilen asgari miktarda su tüketilmelidir” dedi.

 

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu ise, yaptığı açıklamada, havaların ısınması ile birlikte vücuttaki su kaybının önlenmesi için her yaşta insanın su tüketimine önem vermesi gerektiğine dikkat çekti. Kurtoğlu, ”Su kalori vermeden midede doygunluk hissinin oluşmasına yardımcı olur. Böylece yüksek kalorili yemeklere karşı daha iradeli olunmasını sağlar. Öğünlerden önce ve öğünler sırasında daha çok su içilirse doygunluk hissi gereksiz kalori alımını önler. Beynin yaklaşık yüzde 75'i sudur. Sıcak, soğuk havalarda vücuttan fazlaca su kaybetmek ve yeterince su içmemek zihinsel performansı düşürür. Su içmek bedenin suya doymasına ve beynin işlevini en iyi şekilde yerine getirmesine yardımcı olur” ifadelerine yer verdi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir