• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
"Bir Yaşam Tarzı Olarak Girişimcilik" nedir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezi ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü tarafından ODTÜ Teknokent Müdür Yardımcısı Dr. Ufuk Batum’un konuşmacı olarak katıldığı“Bir Yaşam Tarzı Olarak Girişimcilik” konulu seminer gerçekleştirildi.

 

Dicle Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde konuşan Dr. Ufuk Batum, iyi bir girişimci olmanın merak duygusundan kaynaklandığını ifade etti.

 

Geleceğe dair planların erken alınmaması konusunda çevrenin ve toplumun hataları olduğunu dile getiren Batum, “Öğrencilik psikolojisini hepimiz yaşadık. Son noktaya gelindiğinde insanı eyvah ne yapacağım düşüncesi sarıyor. Yüzlerce, binlerce üniversite mezunu birbirine çok yakın yetkinliklerle aynı havuzda yarışmaya başlıyor. Merak olmayınca gözlem olmuyor, gözlem olmayınca analiz olmuyor. Bilgisiz, verisiz, gözlemsiz analiz yapmak zorunda kalıyorsunuz ve yanlış sonuçlar oluşabiliyor” dedi.

 

Girişimcilikte, merak etme/sorgulama, ihtiyacı tespit etme, iş fikri oluşturma, iş modeli geliştirme, iş planı hazırlama, şirketleşme, iş mesleği desteği gibi kavramların iyice öğrenilmesi gerektiğini ifade eden Batum, “ Üniversite yıllarının çok hızlı geçtiğini, öğrenci psikolojinin son dakikada ne yapacağım düşüncesi ile dolduğunu bilmemiz gerekir” ifadelerini kullandı. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir