• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
Bingöl-Genç karayolunda yapılan ahlaksızlığa çevre halkı tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 kadının belirtilen yol güzergâhında fuhuş yaptıklarını belirten İçmeler Muhtarı Felemez Aytar ve beraberindeki İçmeler sakinleri, durumdan şikâyetçi olduklarını dile getirdiler. 

Bingöl’de medyaya sıkça yansıyan ve kamuoyuna şemsiyeli kadınlar olarak lanse edilen iki kadının yol kenarında fuhuş yaptığı ile ilgili olarak İçmeler Mahallesi Muhtarı Felemez Aytar, bu durumun bir an önce son bulmasını ve yetkililerin duruma el atmasını istedi.

“Bölgemizdeki bu çirkinliğe son verilsin”

Muhtar Felemez yaptığı açıklamada; “Ailelere kötü örnek oluyorlar. Konuyla ilgili defalarca yetkilere şikâyetlerimiz oldu. Mahallemizde bu çirkinliğe son verilsin. Söz konusu ahlaksızları artık buradan bir şekilde tahliye etsinler. Ailelerimiz ve gençlerimiz ahlaki tehdit altında. Mahalleli olarak çirkin fiillerde bulunan iki şahsı tespit ettik kendileriyle konuşup buradan gitmeleri gerektiğine dair uyardık, buradan gidin dedik, lakin kendileri bu durumu pişkince kabullenip itiraf ettiler ve gitmeyeceklerini dile getirdiler. Kolluk kuvvetleri kendilerine kabahatler kanunu çevresinde ceza yazıp salıyorlar. Halk bu duruma tepkili. “ dedi.

“Mahalleli isyanın eşiğinde”

Aytar; “Artık mahalleliyi tutamıyoruz, isyanın eşiğindeler. Mahallelinin onlara fiili saldırı yapmalarından endişe ediyoruz. Yetkililerden ricamız, Allah’ın haram kıldığı bu büyük günahın aleni bir şekilde yapılmasının önünün alınmasıdır.” diye kaydetti.

Muhtar Felemez Aytar

“Bu çirkinliği bölgemizde istemiyoruz”

Aytar son olarak, “Bu fiilin Allah katında haram olduğu aşikâr, bunun yanında bu çirkin fiilin toplumsal ve sosyal zararları da var. Nesilleri tehdit eden bu kebairin bir an önce önünün alınmasını talep ediyoruz. Buradan şunu da belirtmek isteriz; Kimsenin özelini veya gizli hallerini araştırmıyoruz ve yaymıyoruz. Burada çirkin bir fiil var ve bu fiil aleni yapılıyor. Bununla beraber bu çirkin fiilin bölgemizde olması bölgeyi zan altında bırakıyor. Biz bu durumu kabul etmiyor ve kabullenemiyoruz. Yetkililerden biran önce bir adım bekliyoruz” dedi.

“Resulullah Aleyhisselam bu dini bize böyle mi emanet etti”

Bölge sakinlerinden ismini vermek istemeyen bir kişi ise; “Allah Resulü aleyhisselam, “Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle, yetmiyorsa, dilinizle, ona da güzünüz yetmiyorsa kalbinizle buğzedin.” buyuruyor. Soruyorum nerede imani tavır, nerede Müslümanlar, nerede ümmetin iffetini muhafaza eden Müslümanlar?

Biz bayanla konuştuk, nasihat ettik, gitmeyi kabul etmedi, biz konuştukça gitmemekte ısrar etti. Bayanlarımız yola çıkmaktan utanır hale geldi. Bu fuhuş bitsin. Yetkililere sesleniyoruz. Ramazan'dan önce valiliğe gittik bir sonuç alamadık. Resulullahın ümmeti ne hale gelmiş. Biz mahşerde hangi yüzle Efendimizin yanına gidecez. Resulullah bize bu dini bu şekilde mi emanet etti. Rabbim onlara da hidayet versin ve bu musibeti bölgemizden ve Müslüman toplumlarından defetsin” dedi.

“Bu tepkimizi yayalım ki gençlerimize ve halkımıza zarar gelmesin”

İrfan Güncegörü

Duruma tepki gösteren İrfan Güncegörü, "Halkımız burada ahlaksızlığa tepki gösterdi. Hepsinden Allah razı olsun, gençlik ve bölge halkının ahlakını bozmaya çalışanlara tepki gösterdi. Halkımız burada bir duruş sergiledi. Bu tepkimizi yayalım ki gençlerimize ve aile halkımıza zarar gelmesin.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir