• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep’te Ramazan dayanışması: İhtiyaç sahiplerine bakkal çeki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hayırseverlik kültürünün yoğun bir şekilde yaşandığı Gaziantep’te Ramazan ayı boyunca uygulanacak proje ile ihtiyaç sahiplerine yardım yapılacak, ekonomik sıkıntılar nedeniyle çok zor günler geçiren mahalle bakkallarına da destek verilecek.

Proje kapsamında ihtiyaç sahipleri, dağıtılan toplamda 15 milyon TL değerindeki alışveriş çekleri ile sadece mahalle bakkallarından alışveriş yapabilecek.

Proje kapsamında, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşatıldığı mübarek Ramazan ayında Gaziantep Valiliği himayesinde yürütülen “GAZİMEM” projesi kapsamında Şahinbey ve Şehitkamil ilçe Kaymakamlıkları, Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Gaziantep Bakkallar Odası Birliği ve hayırseverlerin maddi destekleriyle satın alınacak Ramazan ayı bakkal alışveriş çekleri ile bakkalların desteklenmesi, mahalle bakkalından alışverişe teşvik edilmesi ve ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşların en yakın yerde olan mahalle esnafından alışveriş imkanı sağlanacak.

Gaziantep Valiliği Fuaye Salonu’nda Gaziantep Valiliği, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe Kaymakamlıkları, Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Gaziantep Bakkallar Odası Birliği arasında protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, 9 ilçede ilk çeklerin kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtılmaya başlanacağını söyledi.

Geçmiş yıllarda vatandaşların, hayırseverlerin katkılarıyla bakkala olan borçlarını zimem defteri geleneği ile kapattıklarını hatırlatan Gül, “Bu sene farklı bir uygulama yapacağız; bu seneki uygulamada vatandaşlarımızın borçlarını bakkallardan silerek değil kendilerine alışveriş çeki vererek sürdüreceğiz. Hayırseverlerimiz Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV), Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği aracılığıyla paralarını yatıracaklar, yatırılan para karşılığında alışveriş çeklerimizi alacak, alışverişlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olan o mahalledeki ihtiyaç sahibi vatandaşımıza dağıtılacak. Her birinin miktarı 100 TL ama bu bir aileye 100 TL vereceğimiz anlamına gelmiyor. Ailenin ihtiyaç durumuna göre verilen çekler bakkallara gidilerek bakkallarda ya borcundan düşülecek ya da alışveriş yapılacak. Bakkallar da o çekleri Gaziantep Bakkallar Odasına getirecek; en geç 1-2 gün içerisinde hesaplarına paralar yatırılacak.” dedi.

“15 milyon TL bütçeyle 40 bin aileye ulaşılacak”

Yaklaşık olarak 40 bin aileye ulaşmak ve 15 milyon civarında bir bütçeyi hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istediklerini belirten Gül, “Emeği geçen iki kaymakamımız başta olmak üzere Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımıza, Gaziantep Bakkallar Odası Başkanımıza, GAGEV Genel Sekreterimize ve bu projede bizimle birlikte çalışacak hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, “Yılın tüm ayında olduğu gibi başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayında yardımlarımız devam ediyor. Sizlerin talimatları doğrultusunda ilçemizdeki dezavantajlı alanlarda tüm ekip ile ihtiyaç sahiplerine çeklerini dağıtacağız.” şeklinde konuştu.

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, projeyi başlatan Vali Gül’e ve proje paydaşlarına “teşekkür ederek, Sayın Valim rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını idrak ediyoruz. Gaziantep’te ‘Kalbe dokun gönül kazan’ diyerek yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini yaşatmaya çalışıyoruz. İnşallah GAZİMEM projesi kapsamında bakkal alışveriş çekleri ile hem bakkallara destek olunacak hem de vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları karşılanacak.” diye konuştu.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Gaziantep Bakkallar Odası Başkanı Vakkas Katırlı, “Bundan önce zimem defteri projesinde borçlar kapanıyordu. Bu projede ise daha açılımı geniş, istediği emtiayı alma imkanı oluyor. Sayın Valime, Kaymakamlara ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.” dedi

Konuşmaların ardından protokol imzaları atıldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir