• DOLAR 32.277
  • EURO 34.709
  • ALTIN 2410.68
  • ...
İkinci el otomobil alırken dikkat edin bu da yapıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İkinci el otomobilde sahte ekspertiz raporu hilesi düzenlenerek satışa çıkarıldığı tespit edildi. Bazı araç satıcıları, çeşitli hilelerle alıcıları kandırırken, sattıkları aracı sahte ekspertiz raporu ile "sorunsuz" olarak gösteriyor.

İkinci el araç piyasasının hareketli olduğu Türkiye’de, gün içerisinde çok sayıda araç alınıp satılıyor. Ancak bu işlemlerin bazılarında müşteriler, dolandırıcıların kurbanı olabiliyor.

Hile çeşitleri çok!

Bazen sahte raporlar, bazen de bir dikkatsizlik sebebiyle alıcılar; hava yastığı patladıktan sonra doldurulan, parçası değişmiş, hasarlı olduğu halde ruhsata işlenmemiş, uyarı ışıklarının önüne geçmek için direnç takılmış otomobilleri fark etmeden alabiliyor. Son zamanlarda artan sahte ekspertiz raporları çok sayıda vatandaşın mağdur olmasına sebep oldu.

Sahte ekspertiz nasıl anlaşılır!

Ekspertiz raporu yaptırılacak yerin TSE belgesi var mı, kurumsal mı buna dikkat etmek lazım. TSE belgesini devlet veriyor. Eğer TSE belgesi yoksa orada muhatap bulamazsınız. Ekspertiz raporlarının ön yüzünde TSE belgesinin numarası yazıyor. Bunu sorgulatırsanız, eğer onayı varsa görürsünüz. Bununla ilgili çok fazla mağdur insan var. Ekspertiz yaptırıyor, sahte belge veriyorlar, ondan sonra bu insanlar problem yaşıyor. Bunun önüne geçmenin tek yolu kurumsal yerlerden rapor almaktır.

Bayram dolayısıyla ikinci el  otolarda bir yoğunluk olması bekleniyor. Dolayısıyla ekspertiz raporuna dikkat etmekte fayda var.

Bu haberler de ilginizi çekebilir