• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Devlet Reyhanlı`yı Biliyordu Ancak Engelleyemedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Reyhanlı saldırısının yapılacağını devlet biliyordu". Bu şok iddia Redhack isimli internet korsanları tarafından ortaya atıldı.

Grubun yayınladığı belgelere göre Jandarma İstihbaratı Esed karşıtı El Nusra militanlarının bombalı 3 araçla saldırı yapacağını haber vermişti. Ayrıca bu istihbarat belgeleri "gizli" ve "ivedi" damgalıydı.

İddiaya göre bu istihbarat bilgisi 25 Nisan`da Ankara`da yetkililere rapor edildi. MİT emniyet teşkilatını, emniyet ise kendi birimlerini bu istihbarat konusunda uyardı.

İstihbarat bilgilerinde saldırının yapılması beklenen noktalar ve saldırının hangi araçlarla yapılacağı da yer alıyordu. Ancak bu istihbarata rağmen bombacılar engellenemedi ve 16 gün sonra Reyhanlı kana bulandı.

Şok iddia İçişleri Bakanı Mummmer Güler`e soruldu. Güler iddiayı yalanlamadı: "Oradaki belgeler jandarma ve diğer birimlere nisandan itibaren giden uyarı mahiyetindeki bilgileri ihtiva etmektedir."

Güler belgelerle ilgili detayları açıklamadı. Ancak belgelerin bazılarının Reyhanlı saldırısıyla ilgili olduğunu doğruladı.

"Oradaki bilgilerin bir kısmı farklı terör örgütlerinin bazı yerlerdeki eylem hazırlıklarına ilişkin ifadeleri, bilgileri ihtiva ediyor. Reyhanlı`yla ilgili olanlar da var. "

Bilgilerin bir jandarma çalışanı tarafından sızdırıldığını belirten Bakan Güler, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir