• DOLAR 32.526
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2492.308
  • ...
Türbeler bakımsızlığa terk edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Sur ilçesinde bulunan Nasuh Paşa Camisinin avlusunda bulunan türbelerin bakımsızlığı içleri acıtıyor. Bakımsızlık nedeniyle pencereleri kırılan, boyası dökülen türbeye gösterilen duyarsızlık mahalle sakinlerinin ve cami cemaatinin tepkisine neden oldu.

 

Tabelası paslanan ve kendi haline terk edilen türbenin bahçesinin arka tarafı hurdalık olarak kullanılırken bahçenin kirliliği dikkat çekti.

 

Bu türbelere bu manzaralar yakışmıyor

Nebi Ogeda ve Zincir Kıran Ali Paşa türbesinin onarıma ve temizliğe muhtaç olduğunu belirten semt sakinlerden Vahide Ceyhan, “Belediye buralara sahip çıkmalı, temizliğini yapsınlar. Burada yatanlar peygamberdir. Bu türbelere hizmet yok, sadece camii imamı elinden geldiği kadar hizmet etmeye çalışıyor. Bu türbelere bu manzara layık değil. Ben bu semtin 38 yıllık sakiniyim, bu zamana kadar belediyenin herhangi bir hizmet yaptığını görmedim” dedi.

 

Türbelerin pencereleri kırık

Türbenin eksikleri olduğunu ve türbenin avlusunda açılan Kız Kur’an kursunun yeteri kadar ilgi görmediğini belirten semt esnaflarından Mehmet Moğulgani, "Bu türbede peygamber ve oğlu metfundur. Buraya yeni gelen ilçe müftüsü kız Kur’an kursu yaptırdı, ama kız Kur’an kursu eksikliklerden dolayı yeterince hizmet vermemektedir. Temizliğe ve bakıma muhtaç olan türbenin bir an evvel temizliği, onarımı yapılmalı, halka reklam ettirilmelidir. Bu türbe için 30 bin liralık bir tadilat yapıldığı söyleniyor ama manzara karşısında bunun ne kadar doğru olduğunu görmekteyiz” diye konuştu.

 

Türbelerin onarımı ve temizliği yapılsın

Semt sakinlerinden Emine Nine ise, “Allah rızası için bu türbeye sahip çıkılsın yetkililere sesleniyorum, Hz. Süleyman camii çevresindeki tüm velilerin kabirleri perişan bir halde, bu türbenin onarımı ve temizliği yapılsın” şeklinde konuştu.

 

Cami avlusundaki türbelerin, Hz Yunus'un oğlu ve torunu olan Nebi Ogeda ve oğlu ile Zincir Kıran Ali Paşaya ait olduğu belirtiliyor. (Sedat Aslan/Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir