• DOLAR 32.212
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2423.246
  • ...
İmran Han: ABD’nin komplosuyla karşılaştık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan meclisi tarafından görevden alınan ülkenin eski Başbakanı İmran Han, dün akşam taraftarlarının yoğun katılımıyla düzenlenen mitingde bir konuşma yaptı.

ABD’nin komplosunun Pakistan’da hükumetin değişmesine yol açtığını belirten Han, ancak Pakistan halkının asla bu komplonun karşısında sessiz kalmayıp teslim olmayacağını söyledi.

Erken seçim talebinde bulunan Han, Pakistan’ın yeni hükumetine karşı olduğunu bildirerek erken seçim düzenlenmediği takdirde, hükumete karşı gösterilerin Pakistan’ın tüm şehirlerinde devam edeceğine yönelik uyarıda bulundu.

ABD'nin, ülkenin içişlerine müdahalede bulunduğuna işaret eden Han, "ABD Pakistan’daki demokratik hükumete ve bu ülkenin seçilen Başbakanı’na karşı komplo düzenledi ancak Pakistan milleti asla bu komplolara teslim olmadı ve ülke dışından bir hükumetin Pakistan’a dayatılmasına izin vermeyecektir. Pakistan hükumeti ABD’nin komplosuyla karşılaştı ve bu süreç durdurulmazsa, bundan sonra Pakistan’da hiçbir Başbakan ABD’nin tehditleri karşısında direniş sergileyemeyecek." diye konuştu.

ABD'nin, Pakistan’ın özellikle uluslararası ilişkilerde ve dış siyasette bağımsız olmasına karşı olduğuna dikkat çeken İmran Han, "ABD, Pakistan’ın başta Rusya olmak üzere diğer ülkelerle bağımsız bir şekilde ilişki kurmasına engel oluyor. Ancak Pakistan milleti ABD halkı ile dost olmak istediklerini ancak asla ABD’lilerin köleliğini yapmaya hazır olmadıklarını ilan ediyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir