• DOLAR 32.453
  • EURO 34.656
  • ALTIN 2390.364
  • ...
SON DAKİKA
Sirac-ül Hak'tan anlamlı çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, işgal rejiminin kutsal ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere saldırmasının ve Kıble Mescidi'nde gerçekleştirdiği zulümlerin dünya genelindeki Müslümanların hislerini incittiğini vurguladı.

Hak, Mescid-i Aksa'nın barbar rejim tarafından yasa dışı şekilde işgal edildiğine ve bu işgalin uluslararası hukuk kapsamında hiçbir gerekçesi olmadığına işaret ederek, Mescid-i Aksa'nın korunması için İslam ülkelerinin askeri güç oluşturması gerektiğini ifade etti.

Aşırılıkçı siyonist hükümetin, Yahudi yerleşimcilerin yasa dışı toprak gasbını günlük rutin haline getirdiği Kudüs'te İslam kimliğini yok etmeye çalıştığı konusunda uyarıda bulunan Hak, rejim mahkemelerinde de Filistinlilere yönelik zulümlere her gün tanık olunduğuna dikkati çekti.

Silahsız Kudüs halkının silahlı ve göz yaşartıcı gazlarla donanmışrejim askerlerinin zalimliğine karşı kararlılıkla durduğunu vurgulayan Hak, Pakistan halkının, Filistinlilerin cesaretini ve eşsiz yiğitliğini selamladığını kaydetti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, işgal altındaki Filistin topraklarının çeşitli bölgelerinde yaşanan son gelişmelerden derin endişe duyulduğu belirtilmişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'nın avlusunda önceki gün toplanan gençlerin sabah namazından sonra işgal polisine taş atması üzerine olaylar çıkmıştı.

Aksa'nın avlusuna baskın düzenleyen İsrail polisi, kauçuk kaplı mermi ve ses bombası kullanarak gençlere müdahale ederken, Harem-i Şerif‘te bulunan tüm cemaati de zor kullanarak dışarı çıkarmıştı.

Filistin Kızılayı'nın açıkladığı rakamlara göre, olaylarda 150'den fazla Filistinli yaralanmış 400 kadar kişi gözaltına alınarak alıkonulmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir