• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Hukuksuz dinleme cihazına tepkiler gelmeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 12 Nisan’da yeni tesislerini hizmete açan Van Olay Gazetesi’ne getirilen hediye çiçeklerden birinde bulunan dinleme cihazı ile ilgili birçok Kurum ve yetkili gazeteyi arayarak tepkilerini dile getirirken, Van İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ise olayın takipçisi olacaklarını söyledi.
 
Van Olay Gazetesi’ni telefonla arayan Van İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, olayın kabul edilemeyeceğini belirterek, olayın takipçisi olacaklarını ve faillerin ortaya çıkarılması adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
 
Dinleme cihazının içinde bulunduğu çiçeğin Van Olay Gazetesi’nin de üyesi olduğu Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti’ne ait olması nedeniyle Cemiyet Başkanı Fatih Sevinç, olayı sert bir dille kınayarak olaya müdahil olacaklarını ve olayın peşini bırakmayacaklarını ifade etti.
 
“Olay açılıştan 10 gün sonra ortaya çıktı”
Yerel yayın yapan Tutku Radyo’ya katılan Van Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Özkan, Olayın üzerinde durulması gerektiğini belirterek, “Olay açılıştan 10 gün sonra ortaya çıktı. Arkadaşlara gelen çiçeklerin kâğıtlarını sökmelerini ve çiçekleri sulamalarını istedim. Arkadaşlarda çiçeğin toprağını eşeyince böcek ortaya çıktı. Dinleme cihazı bizim de üyesi olduğumuz Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti’nin getirdiği çiçeğin içinden çıktı. Olayı bu güne kadar açıklamadık, soruşturduk. Bildiğiniz gibi ulusal basında da çalışıyoruz. Genel Merkezimize gönderdik. Yapılan araştırmalardan sonra dinleme cihazı olduğu ortaya çıktı.” şeklinde konuştu.
 
Olayın takipçisi olacağız
Olayın takipçisi olacaklarını yineleyen Özkan, “Bununla ilgili avukatlarımız bugün itibarıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacak. İşin hukuki boyutu ne ise takip edeceğiz.” diye konuştu.
(Murat Dalgın - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir