• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Meme Kanseri`nde "Meme Koruyucu Cerrahi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Meme Kanseri’nde kullanılan “Meme Koruyucu Cerrahi” yöntemiyle bir ayda üç ayrı hasta ameliyat edilerek başarılı sonuçlar elde edildi. Bu yöntemle kanserli hücreler meme kaybı olmadan alınıyor.

 

“Meme Koruyucu Cerrahi” yöntemi ile ameliyat Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bölümü’nde uygulanmaya başlandı. Cerrahi Onkoloji Bölümü’nde bu yöntemle üç ayrı hastanın meme kaybı önlenerek kanserin tedavi edilmesi sağlandı.

 

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu meme kanserinde erken teşhisin önemini vurgulayarak, “Modern teknik ve yöntemlerin kullanıldığı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son bir ay içinde üç meme kanseri hastasına “Meme Koruyucu Cerrahi” işlemi başarı ile uygulanmıştır. Ameliyat sonrası kemoterapi ve radyoterapi uygulamaları da en yeni cihaz ve donanımları ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde uzun süredir uygulanmaktadır. Meme Kanseri’nde erken tanı çok önemli ve özellikle erken tanı için 40 yaş üstü bayanların kontrolleri ayrıca önem arz etmektedir” dedi.

 

“Meme Koruyucu Cerrahi” yöntemiyle bir ayda üç ayrı başarılı ameliyat gerçekleştiren Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahri Çakabay, bu yöntemin uygulanmasında erken teşhisin önemine dikkat çekti. Çakabay, “Günümüzde “Meme Koruyucu Cerrahi” yöntemi erken meme kanserinin cerrahi tedavisinde standart bir tedavi yöntemi olarak görülmektedir. Meme Koruyucu Cerrahi uygulamadaki temel amaç, geride kozmetik olarak kabul edilebilir meme dokusu bırakmaktır. Meme kanserine yönelik artan tarama programları ile küçük lezyonların erkenden teşhisi, meme kanseriyle uğraşan cerrahları, kozmetik tatmin de sağlayan “Meme Koruyucu Cerrahi” yöntemi uygulama yönünde cesaretlendirmiştir. Hastanemizde cerrahi ve patolojinin işbirliğiyle altyapı çalışmaları tamamlanarak “Meme Koruyucu Cerrahi” uygulamalarına başlanmıştır.  Bu yöntemle sağlığına kavuşan hastalarda meme kaybı olmuyor. Kozmetik açıdan değişim yaşamayan hastalar psikolojik bir travmaya da maruz kalmamış oluyor ” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’de her 10 kadından birini etkileyen meme kanserinin teşhis ve tedavi süreci hastaları psikolojik olarak olumsuz etkilemekle birlikte meme kaybı kadınlarda ağır psikolojik sorunlara yol açıyor. Türkiye’de başarı ile kullanılan “Meme Koruyucu Cerrahi” ile meme kayıplarının önüne geçiliyor. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir