• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yeni Kabinenin En Büyük Sürprizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan, yeni Bakanlar Kurulu`nda 6 yeni ismin yer aldığını açıkladı. Bekir Bozdağ, Fatma Şahin, Erdoğan Bayraktar, Suat Kılıç, İdris Naim Şahin ve İsmet Yılmaz ilk defa kabineye girdi.

Kabinenin en sürpriz ismi, Milli Savunma Bakanlığı`na getirilen İsmet Yılmaz oldu.SivasMilletvekili Yılmaz, hiçbir "Kabine Toto`da" yer almamıştı. Ama Başbakan bu kritik süreçte Milli Savunma Bakanlığı`nı Vecdi Gönül`den sonra O`na emanet etti.

İsmet Yılmaz`ın bakanlık tecrübesi var. Daha önce geçici olarak Ulaştıma Bakanlığı yaptı. Yılmaz, bürokrasideki çalışkanlığı ile tanındı. Denizcilik Müsteşarlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarlığını yürüttü. Yılmaz, hem makina mühendisi, hem de hukukçu...

Yeni kabinedeki diğer sürpriz isim ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin oldu. Şahin, Başbakan`ın en güvendiği isimlerden. Erdoğan`a uzun süre yol arkadaşlığı yaptı. AK Parti`nin kurucularından olan Şahin, yıllarca kabineye girmemişti ama bu sefer Başbakan, O`na en kritik bakanlıklardan birini teslim etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir