• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
Şanlıurfa`da Filistin Kültür Haftası Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Valilik girişinde şeref defterini imzalayan Büyükelçi Nabil Maarouf daha sonra valilik makamına geçti. Nabil Maarouf ile valilik makamında bir süre görüşen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Büyükelçi Maarouf`u Şanlıurfa`da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Türkiye`nin Filistin`e gönülden bağlı olduğunu söyleyen Vali Okutan, "Halil İbrahim Peygamberimiz. Ceddimiz bizi zaten gönülden ve yürekten bağlamaktadır. Şimdi de sayın büyükelçim bu bağı daha da kuvvetlendirmeye yönelik ilimizi ziyarette bulundu. Yeni düşünceleri var. Filistin`in İstanbul da düzenlediği bütün büyükelçileri ve devlet başkanlarının jkatıldığı kültür haftasını Urfa`da da yapma kararı almışlar onun için ön görüşmeye ve ziyarete geldiler.

Bu bizim için büyük bir onur, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Biz de şehrin yöneticileri ve Urfa halkı olarak hem Filistin`e hem Kudüs`e hem de El Halil`e gönülden bağlıyız. Onları burada misafir etmekten büyük bir onur duyacağız. Ayrıca sayın büyükelçi bütün büyükelçileri buraya davet edebileceğini aktardı. Biz de onları burada ağırlamaktan büyük onur duyarız. Bu geliş gidişlerin kalbi bağlılığımızı fiziki manada da gerçekleştiğini göstermesi bakımından çok önemi var. İnşallah biz de hem Filistin`e hem de el Halil ve Kudüs`e gider geliriz. Daha da bu samimiyetimiz ve manevi bağımız bu vesileyle daha da artar. Bu olumlu katkılarından dolayı büyükelçiye teşekkür ediyorum" dedi.

 

Filistin Devleti`nin Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf ise, Vali Okutan`ı ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Gerçekten bütün kalbimle söylüyorum burada bu şehirde kendimi kendi evimde gibi hissediyorum. Şehrimle ailem arasındaki bir şehir yani burada bulunmamın sebebi insanlarımızın bir olmasıdır.

Hz. İbrahim Şanlıurfa`da doğmuş ve şu anda mezarı da el Halil kentindedir. Bu durum her yönüyle Şanlıurfa ile El Halil şehirlerini ve bizleri birbirimize bağlıyor. Buraya gelmemin sebebi Filistin Kültür Haftasının burada yapma iznini almak için belediye başkanımız ve valimizle görüşmek için buradayız. İnşallah 27-28-29 Temmuz da burada olacağız. Herkesi bu kültür haftasına davet ediyor ve buraya gelmelerini istiyoruz. İnşallah yakın zamanda bütün Arap elçilerimizi buraya getireceğiz. Arap birliklerini buraya getirerek, birliğin olduğu bu şehirde bir araya getireceğiz. Biz misafir etme nezaketini gösterdiği için Sayı Valime, kardeşime çok teşekkür ediyorum. Kültür haftasının büyük ses getireceğini ve başarılı olacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Mehmet demir-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir