• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Kutlu Doğum Siyer Sınavı 84 Merkezde Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Bilge Eğitim Derneği (Bilge-Der) tarafından, Batman merkezli olarak Türkiye genelinde 84 merkezde Pazar günü Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) düzenlenecek.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Bilge-Der Genel Sekreteri Ali Altun, "Aylardır yüzlerce meydanda milyonların diliyle ve milyarların şehadetiyle alemlere rahmet olarak gönderilen aziz Peygamberimize olan sevgi ve özlem en pak ve kalbi duygularla dile getirildi. İnsanlarımızın sevgili Peygamberimizi emsali olmayan bir sevgi ve muhabbetle sevdiğine herkes şahit oldu. Ancak insanlarımızın özellikle gençlerimizin Peygamberimizi yeterince tanınmadığına inanıyoruz. İnsanlarımızın O’nu tanıdıkça ve anladıkça, daha çok seveceklerine inanıyoruz.  Bu asrın insanları olarak Hz. Muhammed’i (s.a.v) tanımaya, O’nun getirdiği ahlak ve öğretiler etrafında toplanmaya muhtacız. İnsanlığın içinde bulunduğu maddi ve manevi ızdırapların tek sebebi, O’ndan (s.a.v) uzak oluşumuzdur. Toplumdaki kardeşliği, muhabbeti, yakınlaştırmayı sağlayacak olan tek yol, Hz. Muhammed’in (s.a.v) insanlığa getirdiği ve 23 yıl boyunca hiç durmadan davet ettiği davadır” dedi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yıllardır ihlâsla attıkları tüm adımların Allah’ın izniyle meyve verdiğini, bu vesileyle kırgın ve dargın insanların bir araya geldiğini müşahade ettiklerini ifade eden Altun, “Bu gayeyle, bizim için küçük, ama O’nu anlamak ve anlatmak, O’nu yaşatmak ve O’nunla yaşamak ve dünyayı daha yaşanılası kılmak adına büyük bir adım olduğunu düşündüğümüz ‘Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın ikincisini 26 Mayıs Pazar günü yapacağız. Türkiye’de yüzlerce Peygamber sevdalısı kardeşimizle birlikte sınavın Hz. Muhammed’in (s.a.v) ruhaniyetine uygun olarak geçmesi için tüm hazırlıklar tamamlanmış durumdadır” şeklinde konuştu.
 
Siyer Sınavı’na 40 binin üzerinde kayıt
Binlerce kişinin sınava kaydolduğunu vurgulayan Altun, "Kayıtlar 40 binin üzerine ulaştı. İki kategoride sınav yapılacak ve toplam 100 soru sorulacak. Kitapçıklar A ve B olmak üzere basıldı. Sınavda soruların sorulacağı kaynak eserler 15 yaş üstü yetişkinler için ‘Nebevi Davet’, 10-14 yaş arası ilköğretimler için ise ‘Sevgili Peygamberimiz’ adlı kitaplardır. Peygamber sevdalısı yüzlerce kardeşimiz sınavda görev almak için hazırdır” ifadelerini kullandı.
 
İlk 50’ye girenlere umre ödülü
Sınavda dereceye girenlerin ödüllendirileceğini belirten Altun, "Sınavda dereceye girecek kardeşlerimiz ödüllendirilecektir. Birinci kategoride ilk 50’ye girenlere Umre ödülü var. İkinci kategoride ise, ilk 80’e girenlere Türkiye geneli gezi ödülü vardır. Şimdiden sınava girecek tüm kardeşlerimize başarılar diliyoruz. Rabbim hepsini muvaffak eylesin" dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir