• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
HAMAS'tan Mescid-i Aksa'da ayin kurbanı kesme konusunda işgalci siyonistlere uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist rejimin Mescid-i Aksa üzerindeki baskısı, zulmü ve maneviyatına saldırıları durmak bilmiyor, gün geçtikçe sonunu hazırlarcasına artırıyor.

İşgalci Yahudiler bu yıl Ramazan ayının ortasına denk gelen ve 15-22 Nisan tarihleri arasında sürecek olan sözde bayramlarında gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenlemeyi ve bunun için Yahudileri örgütleyen hahamlar da Mescid-i Aksa'nın içinde sözde ayin kurbanı kesmeyi planlıyorlar.

Bu durum üzerine El-Cezeri Canlı kanalına röportaj veren HAMAS Siyasi Büro Üyesi Husam Bedran, Mescid-i Aksa içinde ayin kurbanı kesmeye kalkışmasının tehlikeli sonuçlarının olacağı konusunda işgalci siyonist rejime uyarılarda bulunurken işgalci yerleşimcilerin böyle bir işe girişmelerinin önüne geçmek için gerekli tüm tedbirleri almasını istedi.

" Filistinlilerin mukaddes varlıklarına yönelik herhangi bir saldırı ateşle oynamak anlamına gelir"

Filistin direnişinin gerçekleştirdiği faaliyetlerinin işgal rejiminin bu direniş karşısında acziyetini ve sarsıntısını anlatan Bedran, şunları ifade etti:

Kudüs'ün ve Aksa'nın, işgalcilerin saldırısına maruz kalması durumunda ise direniş gruplarının ve hareketin faaliyetlerine bir sınır konması söz konusu olmayacaktır. Filistinlilerin mukaddes varlıklarına yönelik herhangi bir saldırı ateşle oynamak anlamına gelir. İşgalci siyonistlerin bu tür bir saldırıya kalkışması Filistinli direniş gruplarını da karşılık vermeye yöneltecek.

Öte yandan Filistinli bir direniş grubundan yapılan açıklamada ise Mescid-i Aksa'nın sahası içinde sözde ayin kurbanları kesmeye kalkışılmasının bütün kırmızı çizgilerin aşılması ve ateşle oynanması anlamına geleceğini belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir