• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
İttifak sayısı artacak mı? Hür Dava Partisi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabah yazarı Yavuz Donat bugünkü makalesinde Eski ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu’nun ittifaklara yönelik iddialarını köşesine taşıdı. 

Yavuz Donat yazısında, “İttifaklar... Cumhur İttifakı... Millet İttifakı... İbrahim Uslu, "İttifak sayısı artabilir... 4'e çıkabilir" dedi. Nasıl yani? Kimler kimlerle ittifak yapabilir ki? İbrahim Uslu'nun yanıtı: Muharrem İnce'nin Memleket Partisi... Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi... Demokratik Sol Parti... Vatan Partisi... Hür Dava Partisi... Yeniden Refah Partisi... İttifak yapabilirler. Neden olmasın? HDP'nin baraj sorunu yok... Yüzde 11'in altına düşmüyor... Seçimde soldaki partilerle... TİP'le... EMEP'le ittifaka gidebilir... Yüzde 12.5'e çıkmaya çalışabilir.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında "Parti olarak ilkelerimize uygun bir teklif gelirse partimizin ilgili kurullarında konuyu konuşup bir ittifaka katılabiliriz. Ama ne pahasına olursa olsun bir ittifakta yer alacağız gibi bir durumumuz söz konusu değildir.ifadelerini kullanmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir