• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Arınç: Yeni İsimler Bana da Süpriz Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arınç, TRT Haber`e yaptığı açıklamada, kendisinin daha önce de bakanlık beklentisinde olmadığını, bir kaç gündür TBMM kulislerinde kendisine sorular geldiğini ve "milletvekili sıfatı yeterli, onu yerine getirebilirsek ne mutlu bize" dediğini anımsattı.

Arınç, "Bugün de doğrusu `herhalde görevim devam edecek` diye içime doğuyordu ama biz her türlü göreve hazır olduğumuz için büyük bir heyecan içerisinde değildim. Büyük bir onurdur. Sayın Başbakanımız, 61. Hükümet`te bize başbakan yardımcılığı görevini takdir etmiş, bundan dolayı mutluyuz. İnşallah bu görevin layıkıyla yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bütün arkadaşlarımla birlikte başarılı bir hükümet olarak görevimizi yapacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Arınç, kabinedeki yeni isimleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Bazı arkadaşlar benim için de sürpriz oldu" dedi.

Arınç, AK Parti grubunun çok güçlü olduğunu da belirterek "Yani bu gruptan 10 tane hükümet çıkar" görüşünü dile getirdi.

Yeni kabinede "Hepsi birbirinden kıymetli, birikimli parlamentotecrübesi olan kişilerin olduğunu" ifade eden Arınç, eski TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar ve eski Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz`ın bürokrasideki görevlerine çok uyacak bakanlıklara geldiklerini söyledi.

"Yemin krizi" sorusuna cevabı

"Yemin krizi noktasında nasıl bir bakış ortaya konulacağının" sorusu üzerine Arınç, "Kriz diye nitelendirilen olay Cumhuriyet Halk Partisi ve Barış ve Demokrasi Partisinden seçilip şu anda tutuklu bulunan milletvekillerinin gelip yemin edememeleri. Bunun sebebi de adliyenin yani yargının onlar hakkında tahliye kararı vermemiş olması. Yargının kararına karşı parlamentoyu boykot etmenin hiçbir hukuki, hiçbir siyasi, hiçbir toplumsal karşılığı yok" dedi.

Arınç sözlerine, "Bunu bu partilerimizin bilmesi ve yemin etmeme noktasındaki ısrarlarını bırakmaları gerekir. Bu konuda Meclis Başkanımızın gayretli çalışmaları var. Umuyorum ki birkaç gün içerisinde bu sorun tarafları memnun edecek bir tarzda çözülebilecektir. İnisiyatif Sayın Başkanımızın takdirlerindedir. Umuyorum ki parlamento bir an evvel tüm üyeleriyle birlikte yemin ederek asli görevine başlamış olsun" diye devam etti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir