• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Borç Batağı Kredi Kartları!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Yorum- Hasan Yıldız

Enflasyonun alıp başını gittiği son aylarda vatandaşların geçinmek için cazip tuzaklarla süslenmiş kredi kartına yönelmeleri sonucu borç bataklığına battıkları ortaya çıktı.

Kredi kartıyla yapılan rahat ve kolay alışverişin ardından borca giren tüketiciler ödeme zamanı geldiğinde kara kara düşünmeye başlıyor.

 Vatandaşı kendi tuzaklarına çekmek için yarışa giren bankaların cazip dediği ama aslında tuzağın ta kendisi olan oyunlarına kanan tüketici çaresiz durumda.

Yaptığı alış verişin ardından ödeme zorluğu çekenlerin sayısı her geçen gün daha çok artmasına rağmen hala kredi vermeye devam eden bankalar vatandaşın sıkıntısını umursamıyor.

‘Ekonomik krizden nasıl nemalanırım’ diye düşünüp ona göre hareket eden bankalar tüketiciyi soyup soğana çevirmeye devam ediyor. Felakete sürüklenir gibi kredi kartı borçlarına sürüklenen insanların sonu hiç iyi görünmüyor.

Tedbir alınmadığı takdirde bu sorunun giderek daha çok can yakan toplumsal bir soruna dönüşeceği öngörülüyor.

İçinde yaşadığımız zamanın bitmek bilmeyen ihtiyaçlarını karşılamak için başvurulan kredi kartı borçlarını ödeyemeyenlerin icralık dosyaları her geçen gün artmakta. Bu sayının yakın bir zamanda rekor bir düzeye ulaşacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

İcralık dosyaların her geçen gün arttığı resmi kayıtlarda  görüldüğü halde bunun için bir tedbir alınmaması dikkat çekicidir. Daha çok vatandaşın borç batağına batmasına neden olan kredi kartlarına bir düzenleme şart.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir