• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Dördüncü Çatak Kanispi Festivali Pazar günü yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Çatak Kaymakamlığı ve Çatak Belediye Başkanlığı tarafından ilki üç yıl önce gerçekleştirilen geleneksel Çatak Kanispi Bal-Ceviz-Alabalık ve Doğa Festivali 26 Mayıs Pazar Günü Kanispi’de gerçekleştirilecek.

 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Çatak Kanispi Bal-Ceviz-Alabalık ve Doğa festivali kapsamında Çatak'ta üretilen bal, ceviz, alabalık ve otlu peynir gibi ürünlerin tanıtımının yapılacağını belirten kaymakam Yüksel, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından ceviz oymacılığına kadar birçok eserin sergileneceğini belirterek, “Bölgede eski bir gelenek olan Dengbejlik kültürü tanıtılacak, dağcılık ve rafting etkinlikleri düzenlenecektir” dedi.

 

Çatak Belediye Başkanı Emin Babur ise Çatak ilçe halkının kaynaşmasında ve ilçenin kalkınmasında önemli bir yere sahip olan festivalin 26 Mayıs Pazar günü gerçekleştirileceğini belirterek, “İlçemiz Kanispi Şelalesi festival alanında konserler ise Çatak İlçe merkezinde gerçekleştirilecektir. Van şehir merkezinden festivalimize katılmak isteyen vatandaşlarımız için festival günü Van Kız Meslek Lisesi önünden 08.00-10.00 saatleri arasında ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecektir. Festivalimize tüm halkımız davetlidir” ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir