• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
CHP: Reyhanlı`daki Patlamaları Nusra Örgütü Yapmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Sözcüsü Haluk Koç yurtdışında olduğu için CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin MYK toplantısı arasında açıklamayı yaptı.

Gürsel Tekin, "Reyhanlı`da patlayan bombalar El Nusra örgütüne aittir. Bombaların hedefi bölgedeki Amerikan üsleriydi. En Nusra Amerikan üslerine saldırarak müdahalenin hızlanmasını amaçlıyordu. Ancak bombalar planlanandan önce patladı. ABD bu bilgiye sahip olduğu için Erdoğan Obama tarafından uyarıldı ve (terör örgütleri ile aranıza mesafe koyun) denildi" dedi.

 CHP`DEN ERKEN SEÇİM ÖNERİSİ

Tekin, Başbakan`ın 2014`te üç seçimin bir arada yapılabileceği yönündeki açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

"CHP olarak milletten hiçbir zaman kaçan bir siyasi parti değiliz. Ne zaman isterlerse seçime hazırız. Ama uzun süredir, kamuoyunda tartışılan hatta önümüzdeki barış sürecinde ciddi engel teşkil eden iki temel unsur var. Hem bu sürece destek olmak, hem de erken seçimin yolunu açmak açısından CHP`nin bir önerisini sunmak istiyorum; yüzde 10 barajını ve Siyasi Partiler Yasası`nı derhal değiştirelim. Bu konuda bizim şu anda kanun teklifimiz parlamentoda bekliyor. Sayın Başbakan eğer grubuna talimat verirse, en kısa süre içinde siyasetin ve milletin önünde olan bu temel iki engeli hemen kaldıralım."

Cumhurbaşkanlığı seçiminin zamanında yapılması gerektiğini ifade eden Tekin, "Yerel seçimle, genel seçimi 30 Mart`ta yapalım ve bu ülkenin parasını çar-çur etmeyelim. Eğer Sayın Başbakan referanduma çok hevesliyse aynı zamanda iki seçim bir referandum niteliğini taşıyacaktır. Bu vesileyle önümüzdeki 2014 yılında iki seçim yapmış oluruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi de normal zeminde olacaktır" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir