• DOLAR 32.22
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2444.818
  • ...
Umut Kervanı’ndan Dargeçit’te yetim ve muhtaçlara giyim yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dargeçit’te faaliyetlerini sürdüren Dargeçit Umut Kervanı Ramazan ayı yardım çalışmalarını sürdürüyor.  

Dargeçit Umut Kervanı, bir hayırseverin bağışladığı feraceleri yetim ve muhtaç 100 kişiye dağıttı.

Yardım faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Dargeçit Umut Kervanı Temsilcisi Kadri Şengül, feracelerin Dargeçit ilçe merkezi ve kırsal kesimindeki yetim ve muhtaç 100 ihtiyaç sahibine dağıttıklarını söyledi.

Şengül, “Açılışını yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz Dargeçit Umut Kervanı Temsilciliği olarak yardım faaliyetlerimize başladık. Bundan önce de çeşitli şekillerde ihtiyaç sahiplerine ulaşıyorduk. Artık daha organizeli ve aktif şekilde yardım faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu anlamda bir hayırsever tarafından bağışlanan 100 adet feracenin, yardım komisyonu kadın üyelerimiz tarafından yetim ve ihtiyaç sahibi hanım kardeşlerimize ve kızlarımıza dağıtımını gerçekleştirdik. Hayırlı olsun. Bağışta bulunan ve bu kardeşlerimizi sevindiren hayırsever kardeşimizden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

“Hayırseverlerimizin yardımlarını bekliyoruz”
Ramazan ayının münasebetiyle gıda yardımına başlayacaklarını ve hayır sahiplerinin ulaştığı müddetçe yardımları gerçekleştirebileceklerini belirten Şengül şunları kaydetti:

"Dargeçit Umut Kervanı olarak çalışmalarımıza hız verdik. Kardeşlik ve paylaşma şuurunun zirveye çıktığı rahmet ikliminde Müslümanlar hayırda yarışmaya devam ediyor. Ramazan ayında özellikle yetim ve muhtaç ailelerimize yönelik giyim, gıda, iftar yemeği gibi projelerimiz var. Allah'ın izniyle bu faaliyetin neticesinde yüzlerce aileye ulaştırmayı hedefliyoruz. Ama her zaman belirttiğimiz gibi her ne kadar bağışlar ve hayırseverlerin duyarlılığı arttığı gibi muhtaçların, yetimlerin ve özellikle bu pandemi dolayısıyla daha önce maddi durumu iyi olmasına rağmen işsiz kalan insanların muhtaç hale geldiğini görüyoruz. Özellikle var olan ekonomik sıkıntılardan dolayı insanların alım gücü çok ciddi manada düştü. Bundan dolayı kapımıza her gün belki onlarca kişi gelip yeni kayıt oluşturarak gıda paketi alma yönünde bir beklenti içerisindeler. Fakat üzülerek belirtmek istiyorum ki, birçoğunu biz geri göndermek zorunda kalıyoruz. Çünkü var olan kayıtlarımıza yeterince ulaşamadığımız için yeni kayıt alıp beklenti oluşturmak istemiyoruz. Allah'ın izniyle bu Ramazan'da var olan kayıtlarımız içerisinde duyarlı hayırseverlerin bağışları ile yüzlerce aileye ulaşmayı temenni ediyoruz." (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir