• DOLAR 32.34
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2397.268
  • ...

Bakan Kirişci'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Türkiye'de üretim yok demek üreticilerimize büyük haksızlıktır. Un, yağ ve şekerin hammaddesi olan ürünleri üretmemiz lazım. Stratejik olan ürünlere öncelik vermemiz gerekiyor.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle hububat başta olmak üzere yağlı tohumlar yine hakeza buralarda bu tarımsal ürünlerle ilgili dünya genelinde bir sıkıntı yaşanırken Türkiye bunu tabir yerindeyse minimum etkilerle geçirmeye çalışıyor.

HAYVANCILIK VE KIRMIZI ET FİYATLARI

Bizim şu anda beside olan hayvanlarımız, artı devamında bu beside olan hayvanlarımızda kesim yapılacak olan hayvanlarımız noktasında bizim mevcut stoklarımızda bir problemimiz yok. Türkiye'nin küçükbaş ve büyükbaş hayvanda sorunu yok.

Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız ucuz et yesin diye market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, önce Et Süt Kurumu'nun 18 satış mağazasında ve devamında da Tarım Kredi marketlerinin 150'sinde bugün itibarıyla et satışlarımız başlamış durumda.

TARIM

Boş olan ekilmemiş alanları, yüzde 75'ini hibe ettiğimiz tohumluklarla teşvik edeceğiz. İnşallah amacımız bu yıl burasının asgariden 1 milyon hektarlık kısmını üretimle yeniden buluşturmak, kazandırmak istiyoruz.

Bu yıl 1 milyon hektarlık alanı üretime yeniden kazandıracağız.