• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Mesleklerinin zorluğu oruç tutmalarına engel olmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayı rahmeti ve bereketi ile sürüyor. Kimileri evinde orucunu tutarken, kimisi ise zor şartlarda hem işlerini icra ediyor, hem de sıcaklarla mücadele ederek oruç tutup büyük bir azim ve sabır örneği sergiliyor.

Bingöl’de ağır ve zor sektörlerde çalışan vatandaşlar oruç ile alakalı duygularını dile getirdi.

 

Yaptıkları iş ne kadar ağır olsa da Allah’ın kendilerine vereceği mükâfatın daha büyük olduğu şuurunda olduklarını dile getiren vatandaşlar, oruç ibadetinin çektikleri meşakkati hafifletmeye yettiğini ifade ediyor.

“Şükürler olsun değer, cennet ve cehenneme iman etmişiz”

Kenan Paşaoğlu

Oto Lastik Tamiri Ustası Kenan Paşaoğlu, “Orucumuzu tutuyoruz. İşimiz ağır, şükürler olsun değer, iman etmişiz cennet ve cehenneme. Dolayısıyla Allah’ın izniyle ucunda güzel şeyler var, bize rahat geliyor.” dedi.

“Oruç tutanlara Allah sabır veriyor”

Hasan Ökçün

Fayans Ustası Hasan Ökçün, “Oruç ayı Müslümanlar için mübarek bir aydır. Ne mutlu o kişiye ki orucunu tutabiliyor, çalışabiliyor. Bir insan oruç ayında çalışıyorsa İnşaallah yaptığı işin karşılığı helaldir. Şu an kolay ama yazın daha zor olacak. Oruç tutanlara Allah sabır veriyor.” diye konuştu.

“Oruç Bizim Allah’a olan borcumuzdur”

Abdurrahim Bacadurmuş

Sıhhi Tesisat Ustası Abdurrahim Barcadurmuş, “Oruç bizim için rahat geçiyor, çünkü bizim Allah’a olan borcumuzdur. Biz elhamdülillah Allaha iman etmiş olduğumuz için sıkıntı yok. İstiyoruz ki Müslümanlar vahdet içinde yaşasınlar ve bu vahdeti Ramazandan sonra da devam ettirsinler.” diye belirtti.

“Ne kadar çile çekilirse mükafatı o kadar çoktur”

Yakup Morkoyun

Hayvancılıkla uğraşan Yakup Morkoyun, “Biz üreticiyiz, hayvancılık yapıyoruz. Yazın Karlıova’ya gidiyoruz kışın merkezdeyiz. İşimiz zor. Oruçta bu işi yapıyoruz. Türkiye’de en zor meslek hayvancılıktır. Sabah beşte kalkıyoruz gelip hayvanlara yem veriyoruz. Sonra hayvanları bırakıyoruz. İkindi namazından sonra tekrar gelip tek başıma dört yüz, beş yüz hayvana bakıyorum sularını ve yemini veriyorum. Ben bu çile ve zorlukta tutuyorum, boşta olanlar Allah rızası için oruçlarını tutsunlar.” dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir