• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
`Türkiye, İsrail`den Gaz Almak İstiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`nin, İsrail`e yakınlaşma isteği altında örtülü bir günden bulunduğu, Türkiye`nin boruhattı ile İsrail`den gaz almak istediği, böyle bir adımın da İsrail için "büyük bir stratejik hata" olabileceği iddia ediliyor.

Jerusalem Post gazetesi, başyazısında "Türkiye`nin İsrail ile bir yakınlaşmayı değerlendirme istekliliğinin altında örtülü bir gündemin bulunduğu giderek açıkça görülüyor" savını dile getirdiği başyazısında Türkiye ve İsrail`in "ciddi olarak" İsrail`in doğalgazın Türkiye`ye ve oradan belki Avrupa`ya taşıyacak bir denizaltı boruhattı döşemeyi değerlendirdikleri duyumlarının bulunduğunu kaydetti.

Türklerin 2 milyar dolara mal olacak projenin faturasının bir kısmını üstlenmeye istekli olduklarını belirttiklerinin söylendiğini kaydeden gazete, Türkiye`nin İsrail`in gazın peşinde olduğunu savundu.
Halbuki Mısır`ın, Müslüman Kardeşlerin iktidara gelmelerinden sonra birdenbire İsrail`e gaz sevkiyatına son verdiğinin anımsatıldığı başyazısında Türkiye ile yapılabilecek bir anlaşmanın yürümesinin tamamıyla

Türkiye`nin "iyi niyeti"ne bağlı olacağı ve bu "iyi niyet`in "çantada keklik" gibi görülemeyeceği yorumu da yapıldı.
JPost, Türkiye ile bir boruhattı anlaşmasının İsrail`in Kıbrıslı Rumlarla enerji konusundaki işbirliğini baltalayacağını da savunduğu başyazısında İsrail`in gazını Türkiye`nin yerine Müslüman olmayan, Uzak Doğu ülkelerine ihraç edilmesini istedi.
Türkiye`yi "yönetenlerin Müslüman Kardeşlere yakın olduğu"nu da savunan Jpost, "Onaylanırsa eğer, gaz boruhattı İsrail`in en büyük stratejik hatalarından biri olabilir" diye yazdı.

"Bu değerli ihraçat ürünümüzü, güvenle Recep Tayyip Erdoğan`ın ellerine teslim edemeyiz" iddiasını da dile getiren gazete, İsrail`in "ulusal onuru"nun da göz önünde tutulması gerektiğini öne sürdü.(ANKA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir